Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell kondigt Dell Venue 10 7000 aan, inclusief toetsenbord

Geschreven door
Geplaatst op9 april 2015, 9:43 CategorieAndroid

We hebben er iets langer op moeten wachten dan gedacht, maar vandaag heeft Dell officieel de Dell Venue 10 7000-tablet aangekondigd. Onderaan (of aan de zijkant) zit een magnetische balk waar je een toetsenbord aan kunt klikken.

De Dell Venue 10 7000

Hoewel de Dell Venue 8 7000 al een opmerkelijk stukje techniek is met een dikte van slechts 6 mm, zien we dat de Dell Venue 10 7000 daar nog eens een schepje bovenop doet. Dell heeft de tablet vandaag officieel aangekondigd, nadat we hem al eens eerder voorbij zagen komen tijdens een andere presentatie. Qua hardware verschilt de 10 7000 echter niet zo veel van zijn kleinere broer. De 10 7000 heeft namelijk ook 2GB aan werkgeheugen en dezelfde Intel Atom Z3580-processor. Ook is de camera, van acht megapixels, onveranderd gebleven. Deze maakt gebruik van de Intel RealSense-technologie waardoor je zelf het perspectief en de diepte (focus) kunt aanpassen nadat een foto gemaakt is.

Eén van de verschillen is de batterij: die heeft een upgrade van 5900mAh naar 7000mAh gekregen. Het scherm is nu ook groter, 10,5 inch, maar heeft geen hogere resolutie (2560 bij 1600 pixels). Het meest opvallende aan het apparaat is echter die grote balk aan de zijkant, waar die krachtige batterij en stereospeakers in verstopt zitten. Aan die balk kun je tevens een toetsenbord vastklikken, zodat je de tablet kunt gebruiken als laptop. Wil je meer lezen over het de vraag of je nu voor een tablet of laptop moet gaan vandaag de dag, dan kun je dit artikel lezen.

Dell-Venue-10-7000

Met de toevoeging van het toetsenbord wil Dell zich op de zakelijke markt richten, net zoals Microsoft dat met zijn Surface 3-tablet en Sony dat met de Xperia Z4 Tablet wil doen. Maar er wordt nu al gezegd dat het besturingssysteem, Android 5.0 Lollipop, dat al gaat tegenhouden, omdat de apps zakelijk niet fijn te gebruiken zijn. Wanneer de tablet naar Nederland toe komt, is nog niet bekendgemaakt. In Noord-Amerika moet hij in mei gaan uitkomen, voor een prijs van 499 dollar voor de tablet 130 dollar voor het toetsenbord.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.