Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell werkt aan Windows 10-tablet met usb-type-c poort

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2015, 16:22 CategorieWindows

Komende zomer wordt Windows 10 officieel uitgebracht en dus zien we nu de eerste berichten over Windows 10 tablets verschijnen. Dell zou één van de eerste fabrikanten kunnen zijn die met een Windows 10 tablet komt, uitgerust met een usb-type-c poort.

Kelli Hodges, manager bij Dell, geeft tegenover Computerworld aan dat het bedrijf werkt aan een nieuwe versie van de Venue 11 Pro. Het nieuwe model wordt één van de eerste tablets met Windows 10 standaard geïnstalleerd en ook één van de eerste tablets met een usb-type-c poort.

Usb-type-c heeft diverse voordelen ten opzichte van de huidige usb-connecties. Zo is het uiteinde aan beide kanten hetzelfde, kan een apparaat ermee opgeladen worden, kan extern opslaggeheugen gekoppeld worden, is er bredere ondersteuning voor accessoires en kun je er een display mee koppelen.

Net als de huidige Venue 11 Pro zal het nieuwe model uitgerust worden met een dockingstation. Hiermee kan de tablet omgetoverd worden tot een complete desktop, mede dankzij extra aansluitingsmogelijkheden. De tablet zelf zou wederom over een 10.8-inch ips lcd-display beschikken, met een minimale resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels.

Hoewel Hodges dit niet kon bevestigen lijkt het waarschijnlijk dat de tablet met een Intel Atom X5- of X7-processor uit de nieuwe Cherry Trail-familie uitgerust wordt. Een dergelijke chip zien we ook in de nieuwe Microsoft Surface 3 terug. Daarbij is de kans groot dat Dell de Intel RealSense 3D-camera’s, welke we ook terugvinden op de onlangs gelanceerde Venue 8 7000, als optie aanbiedt. Hiermee kunnen foto’s gemaakt worden die achteraf scherpgesteld worden.

  • Delen:
Microsoft Surface 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.