Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dittobeat is een verslavend ritmisch spelletje voor Android

Geschreven door
Geplaatst op27 april 2015, 19:55 CategorieAndroid

Dittobeat test je ritme-gevoel en geheugen met een verslavende gameplay en pittige uitdagingen, en is vanaf vandaag te downloaden.

Dittobeat

DittoBeat is een ritme-spelletje voor Android, die vanaf vandaag te downloaden is in de Play Store. Het verslavende spelletje is gebaseerd op Simon Says (Simon Zegt), een oud spelletje dat al generaties wordt gespeeld door jong en oud. Het concept van Simon Says is simpel: één leider geeft de rest van de spelers een opdracht, die alleen uitgevoerd moet worden als er “Simon Says” gezegd wordt. Dus bijvoorbeeld: ” Simon Says: Spring in de lucht!” Zodra een speler het verkeerde commando opvolgt of een commando uitvoert waarvoor niet “Simon Says” gezegd werd, is diegene af. Je moet dus enorm gefocust blijven, wat tot hilarische situaties leidt.

Dittobeat gebruikt dat concept en doet er nog een stapje bovenop. Je speelt Simon Says, maar dan wel op het ritme van muziek. Nu moet je dus niet alleen goed opletten, maar ook nog eens op het juiste moment je actie uitvoeren. Op je scherm krijg je vier gekleurde vlakken te zien, en een drietal levens. Een computerstem geeft aan welke kleur je moet indrukken, en voegt elke beurt een kleur toe. Je moet dus goed het patroon onthouden, want de stem herhaalt niet de kleuren van je vorige beurten. Gelukkig besefte de ontwikkelaar van Dittobeat, Step Revolution, dat de game wel erg pittig kan worden met de muziek, dus gelukkig heb je twee levens die je mag kwijtraken. Maak je een derde keer een fout, dan is het echt afgelopen. Dittobeat heeft naast het verbeteren van je highscores en het verzamelen van awards niet echt een doel, en dat is ook helemaal niet erg. Het is namelijk een ideaal spelletje om even de tijd te doden, met een pittige en vermakelijke uitdaging.

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Dittobeat

 

 

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.