Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Double Fine brengt Broken Age eindelijk naar Android

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2015, 20:37 CategorieAndroid

Broken Age, één van de mooiste games voor iOS en PC, is na een jaar wachten vanaf vandaag eindelijk verkrijgbaar in de Play Store.

Broken Age

Point-and-click avonturen waren razend populair in de jaren tachtig en negentig, maar verdwenen naar de achtergrond door al het grafische geweld van de consoles die snel de markt veroverden. Vaak liet je een personage met zijn omgeving interacteren door met je muis ergens op te klikken, en zo voorwerpen te vinden en levels uit te spelen. Tegenwoordig loopt iedereen rond met apparaten die je kan bedienen middels een touch-screen, en het is dan ook niet zo gek dat het point-and-click genre een renaissance beleeft op dit moment. Een touch-screen leent zich namelijk ideaal voor het klikken met het klikken op een omgeving.

Broken Age is de grootste point-and-click game van de afgelopen jaren, en wist vriend en vijand te verbazen met een uiterst succesvolle. Tim Schafer ontwikkelde de game met zijn team, genaamd Double Fine. Het eerste deel van het spel is nu verkrijgbaar in de Play Store, voor €11,12. In Broken Age bestuur je twee verschillende personages, genaamd Vella en Shay. Vella is bestemd om geofferd te worden door haar dorp, en Shay zit vast op een ruimteschip dat bestuurd wordt door kunstmatige intelligentie. Je krijgt als speler geheel de vrijheid om tussen beide werelden en personages te wisselen wanneer je wilt, en op je eigen tempo het prachtige verhaal te ontdekken.

De game ziet er prachtig uit, en is grotendeels met de hand geverfd. De stem-acteuren komen regelrecht uit de beste Hollywood-films: onder andere Elijah Wood, Jack Black en Pendleton Ward hebben de dialogen ingesproken. Voor tien euro krijg je dan ook een game met een ontzettend hoge productiewaarde, en een verhaal dat je niet snel zult vergeten. Het is wel een beetje zuur dat Android-gebruikers een jaar hebben moeten wachten op de release; iOS en PC gamers konden de game al een jaar geleden spelen. Op het moment van schrijven heerst er onduidelijkheid over de inhoud van de game, en of het spel beide delen bevat, of slechts het eerste deel. Alleen al het eerste deel is het aankoopbedrag dubbel en dwars waard, maar het zou toch fijn zijn te weten wat je koopt.

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Broken Age
  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.