Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie (actievolle) avonturenspellen voor op je tablet

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2015, 12:00 CategorieAndroid

Ben je op zoek naar wat actie en avontuur? Check dan de drie games voor op je tablet in dit artikel, die aan die behoefte kunnen voldoen. In één van de spellen kun je zelfs je eigen superheld maken.

Drie avonturenspellen voor op je tablet

Een goed avonturenspel kan je heel gemakkelijk uit de dagelijkse sleur van het leven halen. Op consoles en pc’s betekent dit vaak dat je uren, dagen, weken door kerkers kunt rondlopen of je personages kunt ontwikkelen met (veelal) diepgaande rpg-sysyemen. Op een tablet houdt het vaak in dat je een iets toegankelijker avontuur voorgeschoteld krijgt, met felle kleuren, snelle actie en gameplay geschikt voor toffe potjes. En met een beetje mazzel ook nog hier en daar een puzzel en de mogelijkheid je eigen held te maken.

Playworld Superheroes (3,99 euro)

Hoewel deze game uiteindelijk gemaakt is met de jonge speler in het achterhoofd, hoeft je dat er niet van te weerhouden te kunnen genieten van een simpel en vlot avonturenspel als Playworld Superheroes. Eén van de leukste aspecten van deze game, is de mogelijkheid om je eigen superheld te creëren. Het te verkennen land zit vol magie en bijzondere plekken die je fantasie ongetwijfeld zullen prikkelen. Dat land wordt aangevallen door de Golumites en heeft dus een held nodig. Heb jij het in je om die rol te vervullen?

  • Playworld Superheroes

Dragon Hills (gratis / 1,99 euro)

Zitten alle prinsessen gewoon te wachten tot de held van de dag hen komt redden uit de klauwen van een draak? Nee, in dit geval niet. In Dragon Hills neem je de controle over een prinses die uit is op wraak en een draak heeft om dat verlangen te behartigen. De draak kan van bergen naar beneden glijden, door de grond boren en omhoog springen wanneer hij wil, terwijl hij ondertussen alles op z’n pad verwoest als het een orkaan naast een kaartenhuis is. Of een olifant in een kast vol porselein. Of een… Nou ja, je begrijpt het wel.

  • Dragon Hills

Adventures of Poco Eco (2,20 euro / 2,99 euro)

Zoek je toch liever een avontuur dat iets rustiger is en meer de nadruk op puzzels legt? Denk dan eens aan Adventures of Poco Eco: – Lost Sounds: Experience Music and Animation Art in an Indie Game (zoals de game in z’n volledigheid heet). De ontwikkelaar noemt dit een audiovisuele ervaring die geschikt is voor alle leeftijden. Als bonus voor de aankoop van het spel, krijg je bovendien een LP met daarop zeven nummers cadeau. Zodat je ook kunt genieten van de muziek van de game wanneer je het spel niet aan het spelen bent.

  • Adventures of Poco Eco

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.