Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie games van vroeger in een nieuw jasje voor op je tablet

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2015, 12:42 CategorieAndroid

Deze week bekijken we drie games van vroeger, die opnieuw zijn uitgebracht op een tablet. Vaak in een nieuw jasje, maar soms ook niet. We raden je onder andere Ducktales aan, wanneer je van moeilijke platformers houdt.

Games van vroeger voor op je tablet

Gamers zijn eigenlijk maar raar. Aan de ene kant willen we het nieuwste van het nieuwste en kunnen we een oorlog starten om welke spelcomputer nu de beste is, en aan de andere kant zijn we behoorlijk eensgezind als het om spellen van vroeger gaat. Zo zijn er een aantal titels die we kunnen opnoemen die elke gamer wel een keer gespeeld heeft, maar niet al die games zijn opnieuw uitgebracht voor moderne apparaten zoals de tablet. Daarom behandelen we drie titels die de overstap wel hebben gemaakt en die vindt je hieronder.

Ducktales Remastered (11,12 euro / 9,99 euro)

De game is inmiddels bijna 26 jaar oud en laat zien dat goed gamedesign de tand des tijds kan doorstaan. Wat is er in die 25 jaar veranderd aan Ducktales? Nou, voornamelijk de graphics. Het 8-bit-uiterlijk heeft plaatsgemaakt voor mooie en vloeiende sprites, waar je met heel veel moeite hier en daar een pixel zult tegenkomen. Ducktales heeft er nog nooit zo mooi uitgezien als de versie die nu speelbaar is op je spelcomputer en mobiele apparaten, dat is één ding dat zeker is. En ja, hij is nog steeds net zo moeilijk als het origineel.

  • Ducktales Remastered

Tomb Raider (0,99 euro)

Het is alweer bijna twintig jaar geleden dat Lara Croft voor het eerst donkere grotten en grimmige jungles verkende in de allereerste Tomb Raider. De gamereeks werd meteen enorm populair, dankzij de baanbrekende graphics en een geloofwaardige wereld. Sindsdien zijn er talloze delen uitgekomen voor alle grote consoles, keer op keer toppers. Diezelfde graphics zijn nu misschien niet meer zo indrukwekkend, maar je kan nu wel opnieuw genieten van het origineel op Android en iOS, met de release van de mobiele versie van Tomb Raider.

  • Tomb Raider

Final Fantasy: Record Keeper (gratis)

De Final Fantasy-reeks bestaat al sinds het begin van de jaren tachtig, toen de eerste games op de Nintendo (NES) werden uitgebracht. Sindsdien heeft zo’n beetje elke console of handheld een nieuw deel (of soms een zij-avontuur) in de serie gekregen. Over het algemeen is de favoriet Final Fantasy VII (uitgebracht op PlayStation 1). We rekken wel een beetje onze eigen regels op met deze game op de lijst, maar omdat er zo veel momenten terugkomen uit oudere Final Fantasy-spellen, wilden we hem je eigenlijk niet onthouden.

  • Final Fantasy: Record Keeper

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.