Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ducktales Remastered verschenen voor Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2015, 11:53 CategorieAndroid

Disney heeft Ducktales Remastered uitgebracht voor Android en iOS. Eerder verscheen de game voor de grote spelcomputers. In het spel speel je met Dagobert Duck, die de wereld verkent op zijn trouwe… pogostick.

Speel met Dagobert Duck in Ducktales Remastered

Wanneer je aan een oude gamer vraagt wat nou echt goede NES-spellen zijn, dan komt ongetwijfeld de game Ducktales voorbij. Die game is twee jaar geleden in een nieuwe jas gestoken voor de grote spelcomputers van dat moment: Xbox 360 en PlayStation 3. Nu is de game wederom opnieuw uitgebracht, ditmaal voor Android- en iOS-apparaten. Ducktales Remastered is een high definition-versie van de originele NES game uit 1989 en staat tevens bekend als één van de moeilijkste games voor dat platform.

De game is inmiddels bijna 26 jaar oud en laat zien dat goed gamedesign de tand des tijds kan doorstaan. Wat is er in die 25 jaar veranderd aan Ducktales? Nou, voornamelijk de graphics. Het 8-bit-uiterlijk heeft plaatsgemaakt voor mooie en vloeiende sprites, waar je met heel veel moeite hier en daar een pixel zult tegenkomen. Ducktales heeft er nog nooit zo mooi uitgezien als de versie die nu speelbaar is op je spelcomputer en mobiele apparaten, dat is één ding dat zeker is. En ja, hij is nog steeds net zo moeilijk als het origineel.

In Ducktales Remastered ben je Dagobert Duck, die op zijn trouwe pogostick de wereld doorkruist om op zoek te gaan naar waardevolle schatten (en natuurlijk zijn ontvoerde neefjes Kwik, Kwek en Kwak), terwijl hij ondertussen te maken krijgt met bekende schurken als de Zware Jongens of de heks Zwarte Magica. Lezers van Donald Ducks en fans van de show waar de game op gebaseerd is, zullen die boeven wel herkennen. Het spel kost je eenmalig 9,99 euro op iOS en 11,12 euro op Android – aan de hoge kant, maar goedkoper dan op consoles.

  • Ducktales Remastered
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.