Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste geruchten Sony Xperia Z5-lijn duiken op

Geschreven door
Geplaatst op14 april 2015, 8:34 CategorieAndroid

Hoewel de Sony Xperia Z4 Tablet nog moet worden gelanceerd, zijn er nu alweer geruchten over de nieuwe Xperia-lijn van Sony. Vooralsnog wordt er niet gesproken over een tablet, maar zien we er wel een phablet tussen staan.

Gerucht: Sony Xperia Z5-lijn komt eraan

Hoewel de Sony Xperia Z4-smartphone nog moet worden aangekondigd en de Sony Xperia Z4 Tablet pas volgende maand uitkomt in Nederland, bestaan er alweer geruchten over de opvolgers van deze apparaten in de vorm van de Sony Xperia Z5-lijn. Het gaat hier om twee smartphones en een phablet: De Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z5 Compact en de Sony Xperia Z5 Ultra. Volgens het rapport, waar dit gerucht vandaan komt, lanceert Sony eerst de Xperia Z4 in de zomer en in januari 2016 pas de Xperia Z5.

Mocht dit gerucht kloppen, dan betekent het dat Sony teruggekeerd is naar zijn oude strategie. Een strategie die de fabrikant liet varen, omdat het te weinig geld oplevert. Te veel smartphones en tablets uitbrengen levert fabrikant gewoonweg te weinig geld op; ook dat heeft Samsung inmiddels gemerkt, die zich voortaan meer op de premium markt gaat richter, met minder toestellen. Mocht de Snapdragon 820-chip op tijd klaar zijn, dan kan de Sony Xperia Z5 ook nog dit jaar uitkomen, maar dan ergens in december pas.

Want volgens de geruchten krijgen de Sony Xperia Z5 en Z5 Ultra namelijk de Snapdragon 820-processor; welke chips de Compact krijgt, is niet bekend. De Sony Xperia Z5 Ultra zou tevens de eerste phablet van het bedrijf worden met een vingerafdrukscanner. Daarvoor zou Sony gebruikmaken van de Ultrasonic Sense ID van Qualcomm. Verder zouden de toestellen op z’n minst een qhd-scherm met zich meekrijgen, evenals 4GB aan werkgeheugen. Ook krijgen de toestellen naar verluidt een compleet nieuw design.

  • Delen:
Sony Xperia Z4 Tablet
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.