Eerste tekenen van Android 5.1.1 opgedoken

03 april 2015 1 Minuut 7 Reacties
android-5-lollipop

Android 5.1 is nog niet eens voor alle Android-apparaten beschikbaar, of de eerste tekenen van Android 5.1.1 zijn al weer opgedoken. Deze update moet wederom een aantal bugs verhelpen die niet waren verholpen in Android 5.1.

Android 5.1.1 opgedoken

Er zijn momenteel nog steeds veel meer Android-apparaten die draaien op een versie lager van Android 5.0 Lollipop, maar dat weerhoudt Google er niet van toch op regelmatige basis met updates aan te komen zetten. De eerste tekenen van leven van Android 5.1.1 zijn alweer opgedoken, die enkele bugs moet fixen van de bug fixer die we kennen als Android 5.1. Hoewel er dus nog een hoop tablets wachten op de Android 5.0-update, hebben enkele fabrikanten inmiddels bekendgemaakt direct naar die nieuwe versies over te stappen.

Android 5.1 bracht enkele nieuwe features met zich mee, maar moest er vooral voor zorgen dat er een aantal nare bugs worden opgelost voor het platform. Desondanks was ook deze software niet zo vlekkeloos als Google voor ogen had, aangezien Android 5.1.1 alweer om de hoek staat te wachten. De software-update is namelijk opgedoken in een Android Studio SDK-manager van een Google+-gebruiker en inmiddels hebben zich mee mensen gemeld die Android 5.1.1 ook zijn tegengekomen in diezelfde manager. Dus wat is er nieuw?

Dat is helaas nog onduidelijk. Meestal duidt een x.x.1-versie op een update die een aantal kleine bugs gaat fixen en in principe niet zorgt voor grote toevoegingen aan het platform. Op moment van schrijven zijn er nog een aantal mensen aan het graven in de software, om te zien of er daadwerkelijk nieuwe dingen worden toegevoegd, maar voorlopig lijkt het erop dat we toch echt op een aankondiging van Google moeten wachten om te weten wat we precies aan Android 5.1.1 zullen hebben. Tot het zover is, wachten we geduldig op die update.

Reacties (7)