Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

EZ PZ RPG is een game voor je tablet die zichzelf speelt

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2015, 18:05 CategorieAndroid

EZ PZ RPG is een uniek spel voor tablets en smartphones dat zichzelf speelt, en toch enorm veel plezier en uitdaging biedt.

EZ PZ RPG

R2Games staat als uitgever vooral bekend om hun spelletjes die je in je browser kan spelen, zoals Heroes of the Banner en Nova Genesis. Ook kan je ze kennen van de seksueel getinte reclames die ze maken voor hun games, vaak met vrouwen in nietsverhullende kleding. Schrik nu echter niet meteen, want ze maken ook zeer vermakelijke games voor tablets en smartphones. Deze week is EZ PZ RPG uitgekomen, een rollenspel met een uniek concept: “Een game die zo makkelijk te spelen is… dat het jou geeneens nodig heeft!”

De naam van de game geeft niet zoveel weg, naast dat het een RPG is. Je begint het spel door een type karakter te kiezen, en vervolgens de game weg te leggen. Ja dat lees je goed, de game heeft jou niet nodig om gespeeld te worden, zoals de eerder beschreven tag-line ook redelijk accuraat beschrijft. Als je na een tijdje weer het spel opent zul je zien dat je karakter een aantal quests heeft voltooid, korte missies waarvoor je experience points en spulletjes krijgt. Die kan jij vervolgens gebruiken om je karakter sterker te maken, of aan te passen. Daarna stuur je je held(in) weer de donkere grotten in, klaar om sterke vijanden te verslaan, hopelijk.

Wees echter niet bang dat je helemaal niks te doen hebt: je kan nieuwe karakters aan je party toevoegen, en er is een uitgebreid crafting-systeem. De gameplay zit hem dan ook in wat je doet met de spullen die je karakters terugbrengen na hun quests. Dit maakt EZ PZ RPG één van de meer bijzondere games in het genre, iets wat zeer welkom is in een wereld van namaak-spelletjes en ongeïnspireerde concepten. Als je eenmaal een aantal quests hebt gedaan opent zich een uitdagende wereld voor je, vol dingen om te doen en te ontdekken. Er zijn enkele in-app aankopen, maar die zijn niet vereist om plezier te hebben, en de game verplicht je nooit daadwerkelijk geld te besteden.

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • EZ PZ RPG
  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.