Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook introduceert gratis videobellen in Messenger

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2015, 11:47 CategorieAndroid

Facebook heeft gratis videobellen voor Messenger geïntroduceerd. Helaas is de update officieel nog niet in Nederland beschikbaar. Met deze nieuwe functie kun je via de Messenger-applicatie gratis videobellen naar iedereen die de update heeft.

Videobellen met Facebook Messenger

Facebook heeft aangekondigd dat het momenteel een update uitrolt voor zijn Messenger-applicatie. Heb je die update geïnstalleerd, dan ben je in staat gratis te videobellen met iedereen die de update heeft ontvangen. Je kunt ermee bellen van Android naar Android of iOS naar iOS, maar ook van Android naar iOS en vice versa. Mocht je de update via minder officiële wegen hebben, dan hoef je slechts op het bestaande videoicoontje te tappen, waarna de app direct overschakelt op de functie videobellen. Gemakkelijker kan niet.

Opvallend is dat de update dus nog niet in Nederland verkrijgbaar is, maar onze directe buren België en in mindere mate Denemarken en Frankrijk hebben hem al wel ontvangen. Verder is de update beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Kroatië, Griekenland, Ierland, Laos, Litouwen, Mexico, Nigeria, Noorwegen, Oman, Polen, Portugal en Uruguay. Facebook heeft inmiddels ook aangegeven dat er binnenkort nog meer landen aan die lijst worden toegevoegd; dat is slechts een kwestie van tijd.

Het feit dat Facebook gratis videobellen introduceert binnen z’n Messenger-app, is groot nieuws. Het bedrijf gaat nu direct de concurrentie aan met bijvoorbeeld Skype, die al jaren videobellen aanbiedt. De laatste tijd voegt het bedrijf steeds meer functies toe aan Messenger, dat nu zelfs z’n eigen app-platform is geworden. Daardoor worden de mogelijkheden in de toekomst alleen maar uitgebreider, waardoor er een groot, lucratief platform ontstaat voor zowel Facebook, ontwikkelaars als de consument – maar alles heeft z’n prijs, natuurlijk.

 • Facebook Messenger
 • Delen:

Reacties

 1. loyens vicky
  16 december, 2016 om 20:03

  Beste , heb dus een windows smartphone microsoft , en merk al ff dat ik geen oproepen kan aannemen , of binnenkrijg via de facebook messenger .
  gelukkig hebben we watts app nog ;)
  t zou tof zijn dat er ook aan de windows smartphone gedacht wordt om iets extra te ontwikkelen . dank .

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.