Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook test een WhatsApp-integratie

Geschreven door
Geplaatst op7 april 2015, 10:37 CategorieAndroid

Facebook heeft bekendgemaakt dat het begint met het integreren van WhatsApp, zodat je bijvoorbeeld sneller foto’s kunt delen met je vrienden. Het gaat hier voorlopig alleen nog om de Android-applicatie van Facebook.

WhatsApp-integratie in Facebook

Iets meer dan een jaar geleden kocht Facebook de populaire berichtendienst WhatsApp voor het gigantisch hoge bedrag van negentien miljard dollar. Het sociale netwerk van Mark Zuckerberg betaalde vier miljard dollar in contanten en vijftien miljard dollar in aandelen voor de berichtendienst. Niet eerder werd zoveel betaald voor een technologiebedrijf. Ter vergelijking: in 1998 kocht Microsoft Hotmail voor 400 miljoen en in 2006 kocht Google Youtube voor 1,6 miljard. Maar de vraag was toen: wat wil Facebook met de dienst?

Een jaar later hebben we daar nog steeds geen duidelijk antwoord op. Eén van die antwoorden is in elk geval een aankomende integratie tussen de sociale services. Voor de Android-applicatie van Facebook wordt namelijk een WhatsApp-integratie uitgerold. Aan de berichten wordt daardoor een een extra knopje toegevoegd, naast ‘Vind ik leuk’, ‘Reageren’ en ‘Delen’. Mocht je de nieuwe Facebook-update hebben, maar de extra knop ‘Versturen’ niet zien, dan komt dat doordat je niet meedoet met het experiment: de knop is namelijk in testfase.

Hoe ver de integratie tussen WhatsApp en Facebook gaat, is op moment van schrijven niet bekend. Eerder werd al aangegeven dat WhatsApp zelfstandig zou blijven opereren, maar dat betekent natuurlijk niet dat beide apps geen functies zouden kunnen delen. Daarnaast zijn er geruchten dat WhatsApp-gebruikers met Facebookers zouden kunnen chatten en dat Facebook wel erg geïnteresseerd zou zijn in de VoIP-beldienst van WhatsApp. Voorlopig lijkt het erop dat Facebook meer mensen naar WhatsApp wil trekken met deze integratie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.