Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Final Fantasy XIII speelbaar op Android (alleen in Japan)

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2015, 10:10 CategorieAndroid

We hebben al allerlei Final Fantasy-spellen voorbij zien komen op Android, maar deze uitgaver is toch net iets meer speciaal dan de rest. Final Fantasy XIII kwam namelijk uit op Xbox 360 en PlayStation 3, dus je zou zeggen dat dit een behoorlijke prestatie is.

Final Fantasy XIII in Japan speelbaar op Android

Door de jaren heen hebben we heel wat Final Fantasy-spellen voorbij zien komen op mobiele apparaten, maar tot nu toe bleef het toch echt bij games die niet later uitkwamen dan het PlayStation 2-, GameCube-, Dreamcast- en Xbox-tijdperk. Games van twee generatie geleden inmiddels, omdat tablets en smartphone ongeveer, met nieuwe technologie, net zo krachtig zijn als die apparaten. Spellen die op Xbox 360 en PlayStation 3 verschenen hebben de overstap nog echter niet gemaakt en Final Fantasy XIII zou de eerst kunnen zijn.

Nu heeft Square Enix niet de volledige game geport (bewerkt zodat het op een ander platform kan draaien), maar maakt in plaats daarvan gebruik van een speciale streamingdienst die alleen in Japan werkt. Je kunt Final Fantasy XIII namelijk spelen via een speciale app die alleen daar te downloaden is, waarna je de game via de cloud speelt. Net zoals je dat zou doen met de GRID-cloud gaming-dienst van Nvidia of OnLive, waar Sony onlangs de stekker uit heeft getrokken. Je streamt de games dus, zonder ze te installeren op je eigen hardware.

Mocht dit systeem goed uitpakken, dan kan het zomaar zijn dat een dergelijke dienst (hetzij via Square Enix of een extern bedrijf, zoals nu in Japan gebeurt) naar andere delen van de wereld komt. Maar dat houdt in dat we dus een soortgelijke dienst als OnLive erbij krijgen (de prijsstructuur van de Japanse dienst is ongeveer hetzelfde als van OnLive) en die heeft het al niet gered. Mogelijk kan GRID, ook beschikbaar op de gameingtablet van Nvidia, daar verandering in aanbrengen en cloud gaming wel degelijk populair maken.

  • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.