Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gewelddadig spel Postal niet welkom in Google Play Store

Geschreven door
Geplaatst op8 april 2015, 10:47 CategorieAndroid

Google heeft besloten het gewelddadige spel Postal niet toe te laten tot de Google Play Store en dat kan voor een lading kritiek gaan zorgen. Want games als Grand Theft Auto III en Carmaggeddon zijn wel welkom in de digitale winkel van Google.

Postal niet welkom op Google Play

Als we het zwart-wit moeten omschrijven, dan moet je in de game Postal mensen omleggen voor punten – hoe gewelddadiger, hoe beter. Het spel is al jaren populair op pc en heeft zelfs meerdere vervolgen op z’n naam staan. Desondanks wil Google de game niet in de Google Play Store zien, vanwege het de beoordeling ‘ongegrond realistisch geweld’. Krijgt een game die beoordeling, dan is die niet welkom in de winkel. Nu zijn we geen voorstander van geweld, maar moeten toch erkennen dat dit een vreemde keuze van Google is.

Want in diezelfde Google Play Store vinden we games als Modern Combat (een semi-realistische militaire shooter, waarin vijanden doodbloeden en spelers extra punten krijgen voor headshots), Grand Theft Auto III (waar je als crimineel van alles met onschuldige voetgangers kunt doen) en Carmaggeddon (een racespel waar je extra punten krijgt voor het omver rijden van mensen op straat). Het lijkt er dus op alsof Google meet met twee maten en dat kan nog wel eens voor een lawine aan kritiek gaan zorgen. Waarom zou Google dit doen?

Wij denken dat dit te maken kan hebben met het imago van de game, die op zijn beurt al voor heel wat opschudding gezorgd heeft om dezelfde reden die Google nu aangeeft (ondanks de lage resolutie waarin het geweld te zien is, zie afbeelding). Het probleem is nu dat Google deze regel blijkbaar willekeurig toepast; het is niet erg dát er iets geweerd wordt van de Store, maar wees daar dan wel consequent in. Nu lijkt het erop dat grote uitgevers (met meer geld…) meer ruimte krijgen dan kleinere ontwikkelaars. En dat beeld is voor niemand goed.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.