Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Chrome op iOS voorzien van grote update

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2015, 9:43 CategorieApplicaties

Google heeft de Chrome-browser op iOS voorzien van een grote update. Nu heeft de app onder meer voice search in de vorm van een widget. Ook is er extensieondersteuning voor de 1Password- en LastPass-wachtwoordmanagers.

Google Chrome op iOS

Google heeft Chrome, de browser van het bedrijf, voorzien van een grote update voor iOS. Zo heeft de applicatie nu eindelijk een widget gekregen voor in het notificatiecentrum van je iOS-apparaat, waar je middels je stem een ingesproken zoekopdracht kunt uitvoeren. Wanneer je de Chrome-widget dus aan je notificatiecentrum hebt toegevoegd, hoef je die vervolgens alleen maar naar beneden te trekken en je kunt direct beginnen met zoeken. Ook kun je nu sneller een gekopieerde url plakken in de browser, waardoor ook het surfen sneller gaat.

Naast de bovenstaande widget, biedt Chrome op iOS ook ondersteuning voor de extensies van LastPass en 1Password. Met die extensies kun je snel en veilig wachtwoorden invullen op websites en fora, zonder dat je daarvoor je browser hoeft te verlaten. Je vindt de opties onder het menu met de drie puntjes, die je rechts bovenin de applicatie vindt. Mocht je eerder van Safari gebruik hebben gemaakt, dan zul je daar wellicht even aan moet wennen, aangezien dezelfde functionaliteit daar te vinden is op de onderste toolbalk van de internetbrowsers.

Daarnaast heeft ook de iOS-versie van Chrome nu de optie pagina’s te kunnen verversen wanneer je de pagina in kwestie naar beneden trekt, net zoals dat binnen de Android-applicatie mogelijk is. Ook is het mogelijk sneller een tab te openen en te sluiten. Wanneer je je duim op de url-balk zet en direct naar beneden swipet, veeg je eenmalig naar links voor een nieuwe tab en wanneer je naar rechts veegt, dan sluit je de tab in kwestie. Mocht je de  update nog niet hebben ontvangen, check dan de productpagina via de onderstaande downloadlink.

  • Chrome voor iOS
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.