Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google haalt Nexus 7 (2013) uit Play Store

Geschreven door
Geplaatst op25 april 2015, 13:01 CategorieAndroid

Na twee jaar houdt Google het voor gezien met de Nexus 7. De tablet is sinds deze week uit de Amerikaanse Google Play Store verdwenen en ook in Nederland is de tablet niet meer via de website van Google te bestellen.

De Google Nexus 7 was Google’s poging om betaalbare 7-inch tablets van goede kwaliteit op de markt te brengen en we mogen zeggen dat deze poging geslaagd is. De Nexus 7, zowel de 2012- als de 2013-versie, vonden gretig aftrek en zorgden ervoor dat andere fabrikanten met vergelijkbare producten kwamen.

Google heeft vorig jaar de Nexus 9 op de markt gebracht, in samenwerking met HTC, en legt hiermee de focus op tablets met een iets groter formaat. Een 7-inch tablet van Google behoort inmiddels niet meer tot de mogelijkheden. Ook retailers hebben nauwelijks tot geen Nexus 7-tablets meer liggen.

De Nexus 7 is overigens de laatste weken weer opvallend veel in het nieuws. Veel gebruikers van zowel de 2012- als de 2013-versie klagen namelijk over een kapotte tablet sinds de update naar Android 5.0 Lollipop is uitgerold. Asus en Google houden zich voornamelijk afzijdig maar kondigden deze week wel aan een update uit te rollen voor Nexus 7-tablets die nog wel functioneren.

 • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Reacties

 1. Buizerd
  26 april, 2015 om 11:53

  Knap staaltje van negatieve marketing.
  Eerst breng je Lolliflop uit die alle Nexus apparaten volledig verziekt tot zelfs hardwarematig om zeep helpt. Dan stop je maar met het verkopen van de hardware die door deze software vernietigd wordt. Handig komen er geen nieuwe ontevreden klanten bij.
  Ik was van plan om een nexus 6 te gaan kopen, maar gelet op het feit dat Google niet in staat is om binnen een half jaar hun software bugsvrij te maken, dus maar niet. Ik vrees voor de volgende ronde met nieuwe apparaten en android 6.
  Gelukkig werken andere fabrikanten nog met android 4 en worden hun updates naar lolliflop steeds uitgesteld en kun je dus overwegen om hun updates niet te installeren zolang niet alle problemen zijn opgelost.

 2. hbf
  28 april, 2015 om 10:33

  Na opdaten is hij vast gelopen en kan totaal niet meer opgestart worden. Reperateur wil zich er nieteens meer mee bemoeien. Is dat nu Google?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.