Google Handschriftinvoer: schrijven in plaats van typen

15 april 2015 2 Minuten 1 Reacties
Google Handschriftinvoer schrijven in plaats van typen

Met de nieuwe Google Handschriftinvoer kun je in plaats van typen woorden schrijven. De app herkent vervolgens wat je schrijft en voert dit in in het tekstvak.

Google heeft een nieuwe app gelanceerd voor Android, namelijk Google Handschriftinvoer. Via de app kunnen gebruikers hun handschrift gebruiken in plaats van een standaard toetsenbord. De letters zijn dus vervangen door een groot vlak waarop geschreven kan worden, waarna letters herkend worden. Dat is vooral handig voor talen die moeilijk te typen zijn, waarbij ik vooral aan Aziatische talen moet denken.

Google Handschriftinvoer

Google Handschriftinvoer wordt als app geïnstalleerd via de Google Play Store, maar is niet te gebruiken als app. In plaats daarvan activeer je met het downloaden van de app een extra toetsenbord, dat dus in alle apps gebruikt kan worden, zolang een toetsenbord vereist is. De app werkt alleen in combinatie met apparaten met Android 4.0.3 en hoger.

22 talen, ook Nederlands

Google Handschriftinvoer werkt volgens Google met 22 talen, waaronder Nederlands. Je zou denken dat elke taal ondersteund zou moeten zijn: het toetsenbord hoeft alleen maar afzonderlijke letters te herkennen. Google Handschriftinvoer gebruikt echter een iets gecompliceerder systeem, maar werkt wel beter. Het vergelijkt de letters die het denkt dat getekend zijn met woorden uit de gekozen taal, en zorgt er zo voor dat meer woorden goed herkend worden.

Handschrift maakt niet

Hierdoor gaat de succesfactor van de Google Handschriftinvoer dus omhoog. Google heeft zoveel vertrouwen in het systeem, dat het aangeeft dat de app je zal bewijzen dat je handschrift helemaal niet zo slecht is: de app kan het gewoon herkennen. De app herkent ook verschillen tussen normale en cursieve woorden.

Emoji’s

Naast letters herkent het speciale toetsenbord van Google Handschriftinvoer ook emoji’s, de veelgebruikte smileys. Dat is vooral een leuke feature: het is de vraag of het tekenen van een emoji sneller is dan het opzoeken. Desondanks is ook de emoji feature behoorlijk geavanceerd, Google Handschriftinvoer doet drie voorstellen voor de emoji die het denkt te herkennen.

Google Handschriftinvoer

Reacties (1)