Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google laat je apps installeren vanuit de zoekresultaten

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2015, 12:14 CategorieAndroid

Google maakt het vanaf deze week mogelijk om applicaties direct vanuit de zoekresultaten van het bedrijf te installeren, mits je zoekt op je tablet of smartphone. De zoekgigant verwerkt informatie van nog niet geïnstalleerde apps in de zoekresultaten zodat je,mogelijk, sneller vindt wat je zoekt.

Wanneer de informatie van applicaties door ontwikkelaars beschikbaar gesteld wordt voor het App Indexing-programma van Google wordt deze informatie vanaf deze week automatisch in de zoekresultaten van Google getoond. Wanneer je dus met je Android smartphone of tablet iets zoekt en deze informatie is te vinden in een applicatie dan geeft Google de suggestie om de betreffende app te installeren.

Google-zoeken-apps

Het voordeel is dat je niet meer in de Google Play Store hoeft te zoeken naar een applicatie en bovendien zie je direct dat bepaalde informatie niet alleen via het web maar ook via een app verkregen kan worden. Middels een download/install-knop in de zoekresultaten wordt direct aangegeven dat de applicatie gedownload kan worden op je smartphone of tablet. Je wordt echter doorverwezen naar de Google Play Store om de app daadwerkelijk te downloaden.

Heb je de betreffende applicatie al geïnstalleerd op je Android-apparaat dan wordt de app automatisch geopend en in de meeste gevallen krijg je dan ook direct de informatie te zien waar je naar opzoek was.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.