Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Nieuws en Weer kan pushberichten uitzenden

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2015, 12:05 CategorieAndroid

Google heeft de applicatie Google Nieuws en Weer voorzien van een update, waardoor de app nu in staat is pushberichten uit te sturen wanneer er breaking news is. Je kunt bij het opstarten van de app aangeven of je dat wil of niet.

Google Nieuws en Weer kan pushberichten versturen

Google Nieuws en Weer is een applicatie die is ontworpen met het idee de gebruiker te voorzien van het laatste nieuws en weer, verzameld vanuit een aantal verschillende nieuwsbronnen zodat je niets hoeft te missen. Aanvankelijk was het een widget op Nexus-apparaten, maar sinds augustus 2014 is het ook een losse app die je uit de Google Play Store kunt halen. Nu heeft Google de app voorzien van een belangrijke update, waardoor de applicatie in staat is pushberichten uit te zenden bij belangrijk nieuws – mocht je daar interesse in hebben.

Wanneer je nu de Google Nieuws en Weer-app opent, dan krijg je namelijk direct de vraag voorgeschoteld of je voortaan pushberichten van deze applicatie wil ontvangen. Het is helaas nog niet bekend wat wordt verstaan onder belangrijk nieuws, maar als nieuwsjunkie kom je ongetwijfeld aan je trekken. Helaas is het niet mogelijk om zelf in te stellen welk type nieuws je graag als pushbericht wil zien op je scherm en moet je het doen met wat Google belangrijk acht – of jij dat nou belangrijk vindt of niet. Hopelijk komt hier nog verandering in.

Verder is er een suggestiessectie toegevoegd, waar er nieuwsartikelen verschijnen op basis van je zoekgedrag. Mogelijk kijkt de app hiervoor ook naar Google Now, om te bepalen wat je wel of niet interessant vindt door je omgang met die dienst mee te rekenen. Ook is er nu een instellingenmenu, waar je enkele aanpassingen kunt doen aan de instellingen van de app. De app is verkrijgbaar voor zowel Android als iOS en op beide platformen is hij gratis te downloaden via de onderstaande downloadlinks, die je direct naar de productpagina helpen.

  • Google Nieuws en Weer
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.