Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play krijgt aparte sectie met familie-vriendelijke apps

Geschreven door
Geplaatst op14 april 2015, 21:52 CategorieAndroid

Google’s Play Store krijgt een aparte sectie met Familie-Vriendelijke apps, gecureerd door een speciaal team. De apps moeten voldoen aan strenge eisen, die onder andere de privacy van het kind beschermen.

Familie-vriendelijk

Google heeft vandaag een nieuw ontwikkelaars-programma aangekondigd, genaamd “Ontworpen Voor Families”. Ontwikkelaars van apps kunnen hun apps indienen, en dan worden ze bekeken door een speciaal team, die de app vervolgens het label “Familie-vriendelijk” kunnen geven. De Play Store staat vol met apps, en slechts een klein gedeelte daarvan is speciaal voor kinderen ontworpen, door professionele educatieve instanties die het vaak niet op kunnen tegen de promotie van andere apps. Daardoor zijn ze lastig door ouders te vinden, die gewoon op zoek zijn naar een veilig spelletje voor hun kind.

Deze aankondiging is het vervolg op een eerdere verandering die Google invoerde: Apps worden nu niet meer zomaar toegelaten in de Play Store, en moeten eerst gecontroleerd worden. Dat gaat relatief snel, doordat Google slimme algorithmes gebruikt die razendsnel herkennen of een app voldoet aan alle eisen die Google stelt. Apps kunnen nu dus ook gecontroleerd worden op kind-vriendelijkheid, maar daar moeten ontwikkelaars wel specifiek voor kiezen. De apps moeten aan speciale richtlijnen voldoen, die Google samen met specialisten heeft ontwikkeld. De privacy van kinderen is erg belangrijk, en daarom moeten alle apps sowiezo aan  COPPA (the Children’s Online Privacy Protection rule) voldoen. Apps mogen ook niet gericht adverteren op basis van het gedrag van de kinderen.

Nadat het programma compleet is uitgerold komt er een speciale sectie in de Play Store beschikbaar, met alvast een aantal apps die Google aanbeveelt. Wanneer dat precies gaat gebeuren is nog onduidelijk, maar Google belooft  dat de sectie binnen enkele weken online zal zijn.

Ben je op zoek naar leuke apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.