Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play Store krijgt nieuwe gamesectie

Geschreven door
Geplaatst op22 april 2015, 11:19 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat de Google Play Store vanaf vandaag een nieuwe gamesectie rijk is: de Games You Can Feel-afdeling. Op deze pagina vind je allerlei spellen die gebruikmaken van haptische feedback (die trilling bij het aanraken).

Spellen die je kunt voelen in Google Play Store

Google heeft vandaag een gloednieuwe sectie aan de Google Play Store spellenafdeling toegevoegd: Games You Can Feel. Op deze pagina vind je een aantal games die gebruikmaken van de haptische feedback die ontstaat wanneer je het scherm aanraakt en een bepaalde handeling verricht, wanneer je aan het gamen bent op je smartphone of tablet. De vraag is een beetje of het een nuttige sectie is, want waarom zou je een game spelen om het feit dat er haptische feedback aanwezig is? Gaat het niet eerder om genres, thema’s en andere mogelijkheden?

De spellen die je op deze pagina vindt zijn voor het grootste gedeelte niet slecht te noemen. Zo vind je er de Grand Theft Auto-games San Andreas en Vice City: twee van de meest gewaardeerde games uit de serie. Spellen die eerder op een console zijn uitgekomen en daar al gebruikmaakte van de rumble feature (zoals dat in een controller heet) en nu dus gebruikmaken van de haptische feedback die ontstaat nadat je specifieke een handeling hebt verricht op het touchscreen. Opvallend is dat er maar weinig spellen de techniek ondersteunen.

Op de speciale pagina vinden we maar vijftien spellen die haptische feedback ondersteunen. Wellicht is het doel daarom van Google ontwikkelaars aan te sporen meer games met haptische feedback te ontwikkelen, zodat de pagina lekker gevuld kan worden. Voor nu zet het de beschikbare spellen nog even in het zonnetje. Naast de Grand Theft Auto-spellen, vind je hier ook Angry Birds Friends, Fishing Superstars, Trials Frontier, Drag Racing, Solo Air, The Spookening, Clouds & Sheep en Ninja Hero Cats – allemaal uiteenlopende spellen, in elk geval.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.