Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google+-verhalen verschijnen in Google Now

Geschreven door
Geplaatst op6 april 2015, 9:43 CategorieAndroid

Google+ kan vanaf nu ook kan communiceren met Google Now: dat betekent dat je Google+-kaarten gaat zien wanneer je Google Now gebruikt voor het nieuws, het weer, de verjaardagen of andere geïntegreerde applicaties.

Google+ in Google Now

Vorig jaar introduceerde Google een grappige feature voor het sociale netwerk Google+: het maakt een soort chronologische presentatie van je foto’s en video’s binnen een bepaalde periode, genaamd Google+ Stories. Enkele Google+-gebruikers melden nu dat die functie ook opduikt als kaart in Google Now. Google Now is niet alleen een populaire Android launcher, het is tevens een digitale assistent die je kan helpen met zaken als het nieuws, het weer, je agenda, zoekopdrachten en straks nog veel en veel meer.

De kaarten verschijnen alleen wanneer je de juiste instellingen hebt aangevinkt. Wanneer Google Now en Google+ een nieuwe presentatie van je foto’s hebben gemaakt, dan krijg je daar dus melding van binnen Now, waarna je erop kunt klikken en eventueel kunt delen met je vrienden. Mocht je hier interesse in hebben, dan hebben we een kort stappenplan opgesteld die je even moet doorlopen voordat de kaarten verschijnen. Wil je de functie niet, dan kun je ook hieronder bekijken waar je de instellingen moet veranderen.

  • Zet Google locatiegeschiedenis aan
  • Zorg ervoor dat je Google Drive gebruikt en de foto’s en video’s automatisch uploadt naar de cloud
  • Zet Auto Awesome aan
  • Voeg je thuis- en werkadres toe aan Google Maps

Mocht je die kaarten nou echt niet in je Goolge Now-feed willen terugzien, dan helpt het om de Auto Awesome-functie uit te zetten. Doe je dat, dan verschijnen die Google+-kaarten niet in het scherm van Google Now.

  • Delen:

Reacties

  1. Pierre Wuytack
    03 augustus, 2018 om 13:41

    Nu verschijnt Google verhalen als je op de startknop duwt. Ik had vroeger de engelse assistant, deze start op dezelfde manier op. Hoe geraak ik nu aan Google verhalen?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.