Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google verlaagt prijs Project Tango-tablet

Geschreven door
Geplaatst op21 april 2015, 19:39 CategorieAndroid

De kans dat we als consument dit jaar nog naar de winkel kunnen voor een (variant van) de Google Project Tango-tablet wordt steeds groter. Google heeft deze maand de prijs van de tablet, momenteel alleen nog beschikbaar voor ontwikkelaars, gehalveerd en mogelijk wordt de tablet binnenkort breder beschikbaar gesteld.

Sinds mei van vorig jaar verkoopt Google de Project Tango, een tablet dat eigenlijk een concept is waarmee ontwikkelaars aan de slag kunnen. De tablet is voorzien van een aantal innovatieve sensoren en technieken, waaronder camera’s waarmee een 3D-model van de omgeving gemaakt kan worden. Het is aan ontwikkelaars om toepassingen voor deze sensoren te ontwikkelen en de mogelijkheden uit te breiden. Ook komt de tablet met een krachtige Nvidia Tegra K1-processor, een 7-inch hd-scherm, 4GB aan werkgeheugen en Android 4.4 KitKat-software.

Google heeft begin deze maand laten weten dat de prijs van de Project Tango-tablet voor diverse ontwikkelaars gehalveerd wordt. Bij de introductie lag de prijs op 1024 dollar maar Google heeft verschillende ontwikkelaars aan aanbod gedaan voor 512 dollar, de helft van de prijs.Wat dit precies betekent is niet helemaal duidelijk. Mogelijk wil Google met de lagere prijs meer ontwikkelaars over de streep trekken en zo meer feedback verzamelen. Ook kan het bedrijf alvast kijken naar een bredere lancering van de tablet.

Google-Project-Tango

In e-mails naar ontwikkelaars geeft Google aan dat het bedrijf de verkopen breder open wil stellen. Dit zou mogelijk kunnen betekenen dat Google de tablet voor consumenten beschikbaar wil gaan stellen, wellicht voor de prijs van 512 dollar. Google zelf heeft de beschikbaarheid voor consumenten echter nog niet officieel bevestigd. Vooralsnog moet je tegenover Google aantonen dat je ontwikkelaar bent en vervolgens wordt gekeken of je in aanmerking komt voor de tablet. Halverwege 2014 gingen er al geruchten dat de Project Tango-tablet voor consumenten uitgebracht zou worden.

  • Delen:

Reacties

  1. Buizerd
    22 april, 2015 om 11:25

    Google moet de prijzen van alle producten maar flink omlaag schroeven.
    Sinds het uitbrengen van Lolliflop is het vertrouwen in hun producten natuurlijk tot het 0-punt gedaald.
    Wie durft er nu nog een Google product te kopen als Goggle via software-updates zelfs de hardware van hun producten kan vernielen. En dan niet thuis geeft voor herstel.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.