Google verlaagt prijs Project Tango-tablet

21 april 2015 1 Minuut 1 Reacties
google-project-tango-tablet

De kans dat we als consument dit jaar nog naar de winkel kunnen voor een (variant van) de Google Project Tango-tablet wordt steeds groter. Google heeft deze maand de prijs van de tablet, momenteel alleen nog beschikbaar voor ontwikkelaars, gehalveerd en mogelijk wordt de tablet binnenkort breder beschikbaar gesteld.

Sinds mei van vorig jaar verkoopt Google de Project Tango, een tablet dat eigenlijk een concept is waarmee ontwikkelaars aan de slag kunnen. De tablet is voorzien van een aantal innovatieve sensoren en technieken, waaronder camera’s waarmee een 3D-model van de omgeving gemaakt kan worden. Het is aan ontwikkelaars om toepassingen voor deze sensoren te ontwikkelen en de mogelijkheden uit te breiden. Ook komt de tablet met een krachtige Nvidia Tegra K1-processor, een 7-inch hd-scherm, 4GB aan werkgeheugen en Android 4.4 KitKat-software.

Google heeft begin deze maand laten weten dat de prijs van de Project Tango-tablet voor diverse ontwikkelaars gehalveerd wordt. Bij de introductie lag de prijs op 1024 dollar maar Google heeft verschillende ontwikkelaars aan aanbod gedaan voor 512 dollar, de helft van de prijs.Wat dit precies betekent is niet helemaal duidelijk. Mogelijk wil Google met de lagere prijs meer ontwikkelaars over de streep trekken en zo meer feedback verzamelen. Ook kan het bedrijf alvast kijken naar een bredere lancering van de tablet.

In e-mails naar ontwikkelaars geeft Google aan dat het bedrijf de verkopen breder open wil stellen. Dit zou mogelijk kunnen betekenen dat Google de tablet voor consumenten beschikbaar wil gaan stellen, wellicht voor de prijs van 512 dollar. Google zelf heeft de beschikbaarheid voor consumenten echter nog niet officieel bevestigd. Vooralsnog moet je tegenover Google aantonen dat je ontwikkelaar bent en vervolgens wordt gekeken of je in aanmerking komt voor de tablet. Halverwege 2014 gingen er al geruchten dat de Project Tango-tablet voor consumenten uitgebracht zou worden.

Reacties (1)