Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google voorziet Messenger-app van handige update

Geschreven door
Geplaatst op30 april 2015, 12:05 CategorieAndroid

Google heeft zijn eigen Messenger-applicatie voorzien van een aantal handige features, waarmee communiceren iets sneller gaat. Zo kun je nu direct reageren op een bericht, vanuit de statusbalk. Zo hoef je niet steeds de app te openen.

Google Messenger krijgt nieuwe features

Als er één app is die wel eens wat meer aandacht kan gebruiken van Android-gebruikers, dan is dat het alternatief op Google Hangouts wel: Google Messenger. Met deze app kun je berichten versturen via sms en naar andere Messenger-gebruikers. Het bevat een aantal toffe features die Hangouts (nog) helemaal niet heeft en daar zouden we graag verandering in zien. Sterker nog: we vragen onszelf wel eens af waarom Google niet gewoon Hangouts binnen Messenger integreert en Messenger de standaard maakt, in plaats van Hangouts.

Maar dat is een verhaal voor een andere keer, laten we ons nu focussen op de nieuwe, toffe features voor Messenger. Zo is het mogelijk direct op een bericht te reageren vanuit de statusbalk. Krijg je een bericht binnen? Trek die statusbalk omlaag en je krijgt de optie om vanaf daar direct te reageren. Zo hoef je niet steeds de app te openen om te reageren – scheelt toch weer een tap. Een andere functie is de mogelijk een widget aan te maken die je op je homescreen kunt plaatsen. Daar kun je het volledige chatgesprek inzien en reageren op elkaar.

De update is helaas nog niet live in de Play Store, maar je kunt hem al wel downloaden middels dit .apk-bestand. Eerder voegde Google al andere, gebruiksvriendelijke mogelijkheden toe aan Messenger. Zo is het mogelijk om zelfs kleuren toe te wijzen aan de chats (voorheen werden die automatisch toegewezen) en is het mogelijk direct foto’s en video’s te maken binnen de app, zodat je die gemakkelijker kunt versturen. Hetzelfde geldt voor audioberichten. Ook kun je nu sneller je vrienden terug te vinden met de nieuwe zoekfunctie.

  • Delen:

Reacties

  1. Mitchell Lafour
    18 augustus, 2018 om 19:50

    mijn vraag is of ik google foto kan maken met video chat

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.