Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Googles Nexus-lijn doet het minder goed

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2015, 15:25 CategorieAndroid

Google maakt bekend dat de eigen Nexus-lijn het in de afgelopen maanden minder goed heeft gedaan in vergelijking met het vorige kwartaal. Zowel de Google Nexus 6 als de Google Nexus 9 doen het minder goed dan je zou verwachten.

Nexus-lijn van Google presteert minder goed

De Nexus 4 introduceerde het concept van een smartphone met indrukwekkende specs, voor minder indrukwekkende prijzen. Dat idee zette Google voort met de Nexus 5-smartphone en Nexus 7-tablet. Maar met de Nexus 6 en de Nexus 9 deed Google het toch echt anders: je kreeg niet alleen de beste specs van dit moment in een vorm volgens de laatste trends, maar betaalde er ook meteen de hoofdprijs voor. Nu blijkt dat dit nieuwe pad wellicht toch niet zo goed heeft uitgepakt als Google zou willen, blijkt uit cijfers van het bedrijf.

Als we kijken naar Q4 2013 en Q4 2014, dan heeft de categorie van Google Nexus, die valt onder het kopje other revenues, het goed gedaan: een stijging van 23 procent. Maar wanneer je de cijfers van Q4 2014 en Q1 2015 naast elkaar legt, dan valt op dat er alweer drie procentpunten van af gevallen zijn. De Google Play Store valt ook binnen die categorie. En hoewel die het wel goed gedaan heeft, is het de Nexus-lijn die ervoor gezorgd heeft dat de cijfers gedaald zijn. Maar betekent dit dat de Nexus 6 en Nexus 9 hebben gefaald?

Nee, daarvoor is het nog te vroeg om te oordelen. Bovendien is ook helemaal nog niet duidelijk welke factoren een rol hebben gespeeld. Het feit dat de modellen (flink) duurder dan hun voorgangers zijn, kan een oorzaak zijn geweest. Het formaat overigens ook: hoe mooi dat 6 inch-scherm van de Nexus 6 ook is, voor sommige mensen is die nou eenmaal te groot; hetzelfde kan gezegd worden voor de Nexus 9. Plus: je hebt de trend dat mensen minder tablets kopen om twee redenen: iedereen heeft er al één of gaat voor de phablet.

 • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Reacties

 1. Buizerd
  28 april, 2015 om 16:58

  Logisch, als je je toestellen met een niet werkend Lolliflop uitrust dan wil men ze niet kopen.
  De nexus 7 wordt dus maar niet meer verkocht omdat die helemaal niet meer werkt to zelfs vernietigd wordt door het zo geroemde Lolliflop.
  En ik zou bij de Samsung, LG en de anderen maar oppassen met updates naar Lolliflop hoewel de trage uitrol hiervan alles te maken kan hebben met het niet werken van Lolliflop.

 2. Buizerd
  28 april, 2015 om 19:15

  Boontje komt om zijn loontje.
  Google heeft haar Nexus 5, 7 en 10 EOF (End of Live) verklaart maar is verbolgen om het feit dat de gebruikers deze producten willen blijven gebruiken.
  Dus de trukendoos opengehaalt en in de updates van Lolliflop maar code gestopt die deze producten waardeloos tot geheel defect maakt.
  Jammer dat ze vergeten zijn dat hun nieuwe producten daar ook last van hebben en de klanten dus massaal wegblijven.
  Indien Google Lolliflop weer hersteld en de oude producten weer werken pas dan zal men misschien weer Nexus apparaten kopen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.