Googles Nexus-lijn doet het minder goed

28 april 2015 1 Minuut 2 Reacties
google-nexus-6

Google maakt bekend dat de eigen Nexus-lijn het in de afgelopen maanden minder goed heeft gedaan in vergelijking met het vorige kwartaal. Zowel de Google Nexus 6 als de Google Nexus 9 doen het minder goed dan je zou verwachten.

Nexus-lijn van Google presteert minder goed

De Nexus 4 introduceerde het concept van een smartphone met indrukwekkende specs, voor minder indrukwekkende prijzen. Dat idee zette Google voort met de Nexus 5-smartphone en Nexus 7-tablet. Maar met de Nexus 6 en de Nexus 9 deed Google het toch echt anders: je kreeg niet alleen de beste specs van dit moment in een vorm volgens de laatste trends, maar betaalde er ook meteen de hoofdprijs voor. Nu blijkt dat dit nieuwe pad wellicht toch niet zo goed heeft uitgepakt als Google zou willen, blijkt uit cijfers van het bedrijf.

Als we kijken naar Q4 2013 en Q4 2014, dan heeft de categorie van Google Nexus, die valt onder het kopje other revenues, het goed gedaan: een stijging van 23 procent. Maar wanneer je de cijfers van Q4 2014 en Q1 2015 naast elkaar legt, dan valt op dat er alweer drie procentpunten van af gevallen zijn. De Google Play Store valt ook binnen die categorie. En hoewel die het wel goed gedaan heeft, is het de Nexus-lijn die ervoor gezorgd heeft dat de cijfers gedaald zijn. Maar betekent dit dat de Nexus 6 en Nexus 9 hebben gefaald?

Nee, daarvoor is het nog te vroeg om te oordelen. Bovendien is ook helemaal nog niet duidelijk welke factoren een rol hebben gespeeld. Het feit dat de modellen (flink) duurder dan hun voorgangers zijn, kan een oorzaak zijn geweest. Het formaat overigens ook: hoe mooi dat 6 inch-scherm van de Nexus 6 ook is, voor sommige mensen is die nou eenmaal te groot; hetzelfde kan gezegd worden voor de Nexus 9. Plus: je hebt de trend dat mensen minder tablets kopen om twee redenen: iedereen heeft er al één of gaat voor de phablet.

Reacties (2)