Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP maakt prijzen nieuwe Pavilion x360 convertibles bekend

Geschreven door
Geplaatst op23 april 2015, 12:56 CategorieWindows

Gisteren zagen we ze al voorbij komen; de nieuwe Pavilion x360 convertibles van HP. Vandaag heeft het Amerikaanse bedrijf de nieuwe modellen ook voor de Nederlandse markt aangekondigd, inclusief de prijzen.

HP Pavilion x360

HP komt met twee opvolgers voor de vorig jaar gelanceerde Pavilion x360. Om het ‘makkelijk’ te maken houdt HP dezelfde naam aan maar de specificaties veranderen deels. Er komt wederom een 11.6-inch en een 13.3-inch variant op de markt en beiden beschikken over een 360-graden scharnier waardoor het apparaat onder meer als tablet en als laptop gebruikt kan worden.

HP geeft aan de constructie verbeterd te hebben. Dankzij drie spiraalvormige tandwielen kan het scherm in nagenoeg elke positie gezet worden en zijn slanke vorm behouden. Een nieuw scala aan kleuren biedt klanten voor de 11-inch HP Pavilion x360 keuze uit natural silver, sunset red, purple en minty green. De 13-inch HP Pavilion x360 is beschikbaar in natural silver en sunset red.

HP-Pavilion-x360

De 11.6-inch Pavilion x360 heeft een fanless-design, zonder actieve koeling, en komt met een Intel Celeron-, Pentium- of Core M-processor. Onder de motorkap zien we maximaal 4GB aan werkgeheugen terug en het 11.6-inch scherm krijgt een hd- of full hd-resolutie mee. Hetzelfde geldt voor het scherm van de 13.3-inch Pavilion x360. Deze convertible biedt met een batterijduur van maximaal 10 uur en 45 minuten twee uur extra en komt met een Intel Cire i3- of Core i5-processor. Daarbij heb je de beschikking over maximaal 12GB aan werkgeheugen en 1TB (met 128GB SSD) opslaggeheugen. Beide apparaten zijn voorzien van Bang & Olufsen audio.

HP Envy x360

HP vernieuwt ook de Envy x360, een wat duurdere convertible met een 15-inch scherm. Dit model is voorzien van een aluminium cover en toetsenborddeck, en krijgt een full hd-resolutie mee. Onder de motorkap zien we een Intel Core i5- of Core i7-processor terug, vergezeld door maximaal16GB aan werkgeheugen en een 1TB harddisk. Ook kun je kiezen voor een SSD met maximaal 256GB. De batterijduur bedraagt 8 uur en 45 minuten, bijna twee uur meer dan de voorgaande generatie, en het geheel weegt 750 gram minder.

HP-Envy-x360

Alle nieuwe devices zijn voorzien van een volledig, 1,5 millimeter toetsenbord voor een comfortabele en vertrouwde notebook-ervaring. De HP Pavilion x360’s en de HP Envy x360 hebben een HDMI-poort, twee USB 3.0 poorten en een USB 2.0-poort. De HP Envy x360 heeft een HP USB slaap-en-laadpoort die je tevens kunt gebruiken om andere apparaten zoals een mobiele telefoon op te laden.

Prijzen en beschikbaarheid

De 11.6-inch HP Pavilion x360 is naar verwachting in juli beschikbaar in Nederland en heeft een adviesverkoopprijs vanaf 499 euro. De 13.3-inch HP Pavilion x360 is vanaf juli beschikbaar Nederland voor een adviesverkoopprijs vanaf 699 euro. De HP Envy x360 is naar verwachting in juli beschikbaar in Nederland voor een adviesverkoopprijs vanaf 899 euro.

  • Delen:
HP Pavilion 11 x360
Windows 10 - Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.