Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel toont referentiedesign Windows 10 convertible met E-Ink display

Geschreven door
Geplaatst op9 april 2015, 14:50 CategorieWindows

Intel staat erom bekend graag nieuwe technieken en ontwikkelingen te tonen en vooral ook ontwikkelaars van software aan te sporen om mee te helpen met de verdere ontwikkeling van hardware. Tijdens IDF-conferentie in China heeft Intel deze week een opvallende nieuwe convertible getoond, een referentiedesign welteverstaan.

Een referentiedesign is een apparaat dat puur ontwikkeld is om aan hardware-fabrikanten te laten zien wat de mogelijkheden zijn en om ontwikkelaars van software aan te sporen om mee te denken over de mogelijkheden binnen het design. De convertible die Intel tijdens IDF toonde draait op Windows 10-software, is uitgerust met de RealSense camera-technologie die we ook op de Dell Venue 8 7000 terugvinden en is opvallend door het extra display aan de achterzijde.

Intel heeft de convertible voorzien van een hoge resolutie ips lcd-display aan de voorzijde, uitgerust met een touchscreen. Het draait echter om het display aan de achterzijde, een E-Ink display dat dus zeer energiezuinig is maar alleen grijstinten kan tonen. Wat zijn de toepassingen voor een dergelijk extra display? Intel heeft wel een aantal ideeën, zoals een familiefoto of een e-book dat je kunt lezen, maar Intel wil juist dat ontwikkelaars met dit model aan de slag gaan om toepassingen te verzinnen en ontwikkelen.

Nicole van MobileGeeks geeft ons in onderstaande video een korte eerste indruk van de Windows 10 convertible.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.