Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Internationale uitrol Apple Pay kan in de herfst beginnen’

Geschreven door
Geplaatst op20 april 2015, 9:39 CategorieApplicaties

De internationale uitrol van de betaaldienst Apple Pay, kan volgens The Wall Street Journal deze heftst beginnen in Canada. Helaas is momenteel nog onbekend wanneer de dienst ook naar Nederland toe komt.

Apple Pay straks internationaal beschikbaar

Volgens de krant The Wall Street Journal, doorgaans een betrouwbare bron, is Apple voornemens Apple Pay deze herfst in Canada te lanceren. Apple is nu in gesprek met zes Canadese banken – National Bank of Canada, Royal Bank of Canada, Canadian Imperial Bank of Commerce, Toronto-Dominion Bank, Bank of Nova Scotia en Bank of Montreal – om dat voor elkaar te krijgen. Deze banken vormen voor negentig procent de markt in het zachtaardige land. Naar verluidt zijn de banken echter niet blij met het honorarium van Apple.

Mocht dit allemaal kloppen, dan begint de internationale uitrol van de Apple-betaaldienst dus eind dit jaar, in de herfst om precies te zijn. Naast het feit dat de Canadese banken een hogere honorarium dan Noord-Amerikaanse banken zouden moeten betalen, heeft het succes van Apple Pay inmiddels ook al wat last gehad van potentiële beveiligingslekken. Dat heeft ervoor gezorgd dat de Canadese banken nu al voorzichtiger zijn met het invoeren van Apple Pay, hoe mooi de dienst ook in eerste instantie lijkt om te gebruiken.

Apple Pay is een betaaldienst waarmee het mogelijk is om in bepaalde winkels of eetgelegenheden te betalen met je iPhone 6 (Plus) of Apple Watch. Het haalt onder andere de creditcard-gegevens (mogelijk in de toekomst ook PayPal) uit de Passbook-app, waardoor het mogelijk is om bij geselecteerde ketens te betalen. Momenteel is de dienst alleen in Noord-Amerika beschikbaar en is het nog niet duidelijk wanneer we de dienst ook in Europa mogen verwachten. De betalingen worden verricht middels nfc-technologie. Lees hier meer over Apple Pay.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.