Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 8.3-gebruikers melden problemen met Touch ID

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2015, 10:09 CategorieiPad

Een aantal iOS 8.3-gebruikers meldt problemen met Touch ID. Deze gebruikers ondervinden de problemen op onder meer iPhone 6 Plus en iPad Air 2. Vreemd genoeg heeft niet iedereen last van dit vervelende probleem.

Touch ID-problemen met iOS 8.3

De nieuwste versie van iOS, iOS 8.3, is nog maar twee dagen uit en enkele gebruikers melden dat er problemen met de software zijn. De gebruikers melden zich massaal op de fora van Apple en het populaire internetforum Reddit, om te klagen over het feit dat Touch ID niet altijd werkt binnen de App Store. De gedupeerden die zich hebben gemeld, hebben, verdeeld onder de groep, apparaten als een iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus en de iPad Air 2. Het is echter wel zo dat niet iedereen dit probleem meldt.

Gebruikers melden dat ze keer op keer hun wachtwoord moeten invullen wanneer ze iets uit de App Store willen downloaden, ondanks het feit dat Touch ID aan staat in de instellingen. Deze bug treedt op of je nu de setting hebt ingeschakeld of niet (je vindt het onder Instellingen > App Store & iTunes). Ook is er nog geen fix beschikbaar. Mocht je dus dit probleem tegenkomen, dan heb je voorlopig even pech. Het is gewoonweg wachten totdat Apple een update als iOS 8.3.1 uitbrengt, waarin het dit probleem adresseert en oplost.

Gelukkig is het zo dat het gebrek aan een werkend Touch ID binnen de App Store niet meer dan een vervelend obstakel is. Het zorgt er niet voor dat de software crasht of iets dergelijks en het kan ook geen schade aanbrengen (behalve aan je psychische gezondheid). Wanneer je nu iets wil kopen binnen de App Store, dien je keer op keer je wachtwoord in te vullen. Maar dat is niet anders dan hoe dat twee jaar geleden nog ging. Desondanks hopen we dat Apple zich even niet met de Apple Watch bezighoudt nu en dit probleem verhelpt.

 • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS
Apple iPad Air 2
iOS

Reacties

 1. xander
  16 mei, 2015 om 15:37

  er zijn ook problemen met fb meldingen komen niet of nauwelijks door,geluiden aangepast voor eigen maar werkt ook niet alleen maar drietand toon,ook al is deze aangepast op de iphone….

 2. Olav
  19 juni, 2015 om 18:15

  Sinds de nieuwe iOS 8.3 update heb ik problemen met het geheugen van mijn tablet. Het geheugen loopt steeds om onverklaarbare reden vol. Ik dien tekens gegevens of zelfs grote apps te verwijderen om opnieuw ruimte te maken. Deze morgen had ik nog 620 mb vrijgemaakt, nu 8 uur later, zonder iets te installeren, zonder foto’s of films te maken krijg ik opnieuw meldingen dat het geheugen vol is. Als dit zo blijft doorgaan heb ik binnen enkele dagen geen enkel app meer staan. Hopelijk komt hier snel een oplossing voor.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.