Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 8.3 nu te downloaden met Siri in het Nederlands

Geschreven door
Geplaatst op8 april 2015, 20:12 CategorieiPad

Apple heeft zojuist iOS 8.3 beschikbaar gesteld voor download. Dit betekent dat we eindelijk toegang krijgen tot een Nederlandse versie van Siri. Deze zat al in de beta-versie van iOS 8.3 maar is vanaf nu dus voor iedereen te gebruiken. Tot vandaag moesten ook Nederlandse gebruikers Siri in het Engels aanspreken.

iOS 8.3 met Siri

Sinds ongeveer een uur geleden krijgen bezitters van een iPhone of iPad automatisch een melding dat iOS 8.3 beschikbaar is. De update wordt vervolgens gedownload en direct geïnstalleerd. Ook is het mogelijk de update via iTunes te installeren, mocht bijvoorbeeld het beschikbare opslaggeheugen een beperking vormen.

Verbeteringen en vernieuwingen

Naast de Nederlandse Siri brengt iOS 8.3 een aantal kleine toevoegingen en verbeteringen. Zo zijn de emoticons (ook bekend als smileys) in categorieën onderverdeeld en eenvoudiger te vinden, zijn er nieuwe emoticons aan het aanbod toegevoegd en kun je voortaan bij diverse emoticons de huidskleur kiezen. Ook brengt iOS 8.3 ondersteuning voor draadloze CarPlay waardoor iPhone-gebruikers hun toestel draadloos met een auto kunnen koppelen en is er de mogelijkheid in iMessage toegevoegd om berichten van vrienden te onderscheiden van berichten van onbekenden. Interessant is dat je na de update ervoor kunt kiezen (middels een aanpassing in de instellingen) om gratis apps te kunnen downloaden zonder hiervoor je wachtwoord te hoeven invoeren.

iOS 8.3 komt relatief snel na de iOS 8.2-update en de verwachting is dat we komende zomer iOS 8.4 kunnen verwachten. In het najaar wordt dan de eerstvolgende grote update, in de vorm van iOS 9 verwacht. Wat deze versie zal brengen is vooralsnog onduidelijk.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.