Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad krijgt vanaf 2017 een oled-scherm’

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2015, 15:49 CategorieiPad

Tot nu toe worden alle iPads van Apple uitgerust met een lcd-display, in de meeste gevallen geproduceerd door LG of Sharp, maar dit verandert mogelijk in de toekomst. Volgens de bronnen van het Koreaanse ETNews zou Apple vanaf 2017 kiezen voor een oled-scherm.

Hoewel het een gerucht is en we het dus met een korrel zout moeten nemen zou het een opvallende keuze zijn, vooral door de switch in fabrikanten. Apple zou namelijk volgens ETNews kiezen voor Joled, het samenwerkingsverband tussen onder meer Panasonic en Sony. Joled zou de productie van oled-panelen voor de iPads ergens eind 2016 starten. Het eerste model met oled-display zou dan begin 2017 kunnen verschijnen.

Op het gebied van tablets zien we nog maar weinig modellen die uitgerust zijn met een oled-paneel. Een dergelijk paneel biedt diepere zwartwaarden, een hoger contrast en verbruikt minder energie. Op dit moment gebruikt Samsung oled-panelen in de Galaxy Note-serie en de Galaxy Tab S-serie. Samsung heeft echter een eigen variant ontwikkeld die gaat onder de naam amoled. Ook Dell heeft onlangs een tablet met oled-display op de markt gebracht in de vorm van de Venue 8 7000.

Het duurt nog even voordat we in 2017 zitten en ook dit jaar verwachten we nog nieuwe iPads. Lees verder voor wat we in 2015 van de iPads verwachten.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.