Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kobo kondigt scherp geprijsde Glo HD-e-reader aan

Geschreven door
Geplaatst op7 april 2015, 18:27 CategorieHardware

Kobo heeft een nieuwe e-reader aangekondigd: de Kobo Glo HD. Deze e-reader heeft een schermverhouding van 1440 bij 1072 pixels op een scherm van zes inch. Dat is een pixelsdichteid van 300 ppi.

De Kobo Glo HD

Wanneer je het e-reader- en tablet-merk Kobo al een tijdje in de gaten houdt, dan herken je wellicht de naam Glo. De Glo was één van de eerste succesvolle modellen van Kobo en met een uitgebreidere HD-versie lijkt de fabrikant naar dat succes terug te willen grijpen. En met succes, want de Kobo Glo HD heeft prima specs gekregen. Het apparaat heeft een scherm van maar liefst zes inch (kleiner dan zijn voorganger) en een schermresolutie van 1440 bij 1072 pixels. Dat komt neer op een indrukwekkende pixeldichtheid 300 ppi.

kobo-glo-hd-groot

Daarmee is de Kobo Glo HD scherper dan succesvolle modellen als de Kobo Aura H2O, die weliswaar een groter scherm heeft (6,8 inch) maar een kleinere pixeldichtheid (265 ppi) heeft. De afmetingen van het apparaat zijn 15,7 bij 11,5 bij 0,92 cm, wat samen met het gewicht, slechts 180 gram, zorgt voor een prima draagbaarheid. Het zes inch Carta E-inkt-scherm wordt verlicht door ComfortLight en aangedreven door een 1 GHz SoC. Verder beschikt de e-reader over wifi, 4GB aan intern geheugen en een batterij die twee maanden mee moet gaan.

Dankzij een applicatie als Kobo Picks krijg je leessuggesties op basis van wat je al gelezen hebt, zodat je in feite lekker kunt blijven lezen. Je kunt ook je voorkeuren invullen om op basis daarvan suggesties te krijgen. Verder kun je notities maken, passages markeren en gebruikmaken van een woordenboek en digitale boekenlegger. Ook zijn er beloningen voor het lezen, krijg je statistieken te zien over je leesgedrag en kun je kiezen uit 11 lettertypen, 48 lettergroottes en exclusieve instellingen voor dikte en scherpte. De Kobo Glo HD moet vanaf 1 juni 2015 te koop zijn in Nederland, voor de scherpe prijs van 129,99 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.