Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lancering Jolla Tablet uitgesteld tot eind juli

Geschreven door
Geplaatst op23 april 2015, 17:38 CategorieAndroid

We schrijven na al even over de Jolla Tablet maar diegenen die in het apparaat geïnvesteerd hebben wachten nog steeds op hun exemplaar. Die gaan ze echter voorlopig niet krijgen want de lancering van de tablet is uitgesteld tot eind juli.

Via haar eigen blog laat Jolla weten dat de Jolla Tablet op het laatste moment nog aangepast wordt en dat mede daardoor de release uitgesteld moet worden. Ook is een aantal onderdelen van het Sailfish OS 2.0-besturingssysteem nog niet helemaal af.

Eind vorig jaar bracht Jolla de Jolla Tablet naar Indiegogo waar consumenten erin konden investeren en tegelijkertijd een exemplaar konden veiligstellen. De tablet is voorzien van een 7.9-inch display met een 2.048 bij 1.536 pixels resolutie, draait op een Intel Atom-processor met vier kernen en is uitgerust met 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden.

De tablet draait inmiddels op Sailfish OS 2.0, de nieuwste versie van het besturingssysteem waarmee onder meer meerdere apps naast elkaar kunnen draaien. Maar, Jolla werkt nog hard aan de software en moet daarom de release van de tablet uitstellen. Zo zou het draaien van Android-apps binnen het platform nog niet vlekkeloos verlopen.

Daarbij geeft Jolla aan op het laatste moment voor een nieuw display gekozen te hebben. Het nieuwe display is volgens het bedrijf een stuk beter dan het huidige display, met name op het gebied van kleurweergave. De verwachting is nu dat de Jolla Tablet eind juli naar de eerste Indiegogo-investeerders verstuurd zal worden.

Bekijk ook onze hands-on review van de Jolla Tablet tijdens MWC 2015.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.