Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo toont prototype Android-tablets met Cherry Trail-chip

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2015, 11:35 CategorieHardware

De ontwikkeling en lancering van nieuwe mobiele processors gaat zo snel dat we het zelf nauwelijks meer bij kunnen houden. Nog maar net zien we nieuwe Atom-processors in tablets verschijnen maar de volgende generatie staat alweer om de hoek. Lenovo heeft deze week de eerste prototype tablets met Intel Cherry Trail-chip getoond.

Hoewel de Microsoft Surface 3 de eerste tablet met een Intel Atom Cherry Trail-processor is, is Lenovo waarschijnlijk de eerste fabrikant die Android-tablets met de mobiele processor uitrust. De Chinese fabrikant heeft deze week de eerste 8-inch Android-tablet met een dergelijke chip getoond tijdens het Intel Developer Forum in China. De Cherry Trail-chip moet vooral betere prestaties bieden dan zijn voorganger, met name op het gebied van graphics.

De tablet wordt aangestuurd door een Intel Atom X5-8300-processor maar is momenteel nog een referentiedesign. Het is dus onduidelijk of Lenovo de tablet in deze vorm en met deze specificaties op de markt brengt. Maar, voor wat het waard is: de tablet is voorzien van een 8-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, beschikt over 2GB aan werkgeheugen, komt met 32GB aan opslaggeheugen en draait op Android 5.0 Lollipop. Ook is de tablet voorzien van twee camera’s, WiFi, Bluetooth en ondersteuning voor mobiel internet via 3G/4G.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.