Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG G4 verschijnt eind mei in Nederland, nu te pre-orderen

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2015, 18:42 CategorieAndroid

LG heeft dinsdagavond officieel de LG G4-phablet onthuld, tijdens een evenement die in meerdere steden werd georganiseerd. Bij het ontwikkelen van LG’s nieuwste vlaggenschip is er veel aandacht besteed aan de materialen.

LG G4 onthuld: phablet met een 5,5 qhd display

De LG G4 is een phablet waar er veel aandacht is besteed aan de materialen. Zo heb je de keuze uit een backcover van milieuvriendelijk, plantaardig gelooid en handgemaakt leer. Andere varianten voor de G4 backcovers zijn Ceramic White, Metallic Grey en Gold. Het ontwerp van de LG G4 wordt gekenmerkt door de Slim Arc, met een display met een subtiele kromming. Daardoor is de phablet ook iets robuuster dan platte apparaten. Bovendien zou die kromming voor een fijnere grip zorgen tijdens het bellen. Aan de voorkant zit een acht megapixel-camera.

De LG G4 krijgt inderdaad een zestien megapixel-camera, met een opening van f/1.8. Het grote diafragma laat tachtig procent meer licht door naar de sensor. Dit zorgt voor betere foto’s, zelfs bij weinig licht. Ook is er een beeldstabilisator aanwezig. Bovendien kun je de foto’s opslaan in een RAW-bestand, een fotobestand die heel weinig kwaliteitsverlies heeft, en is er de volledig handmatige Manual Mode. Dankzij deze functie hebben ervaren fotografen controle over de focus, sluitertijd, ISO, belichtingscompensatie en de witbalans voor elke opname.

lg-g4-verzameling-groot

De LG G4 krijgt een 5,5 inch qhd display, met volgens LG betere kleurenweergaven, helderheid en contrasten. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 808-processor, 3GB werkgeheugen en 32GB aan intern geheugen. De batterij is verwijderbaar en heeft een kracht van 3000 mAh. Verder zijn er de standaard verbindingen aanwezig en draait de G4 op een eigen skin van Android 5.1, onder de noem LG UX 4.0. Die UX kunnen gebruikers overigens helemaal zelf aanpassen, met volop mogelijkheden die je elders niet snel vindt.

Op de LG G4 is Google Office vooraf ingesteld en G4-gebruikers ontvangen 100GB Google Drive opslag voor twee jaar. Eigenaren van Volkswagen voertuigen kunnen met MirrorLink een autovriendelijke versie van de G4 interface op het ingebouwde beeldscherm toveren en daardoor gemakkelijk contacten, navigatie en muziek van de smartphone integreren.

Prijs en beschikbaarheid

De verkoop van de LG G4 gaat morgen van start in Korea en zal vanaf eind mei verkrijgbaar zijn in Nederland. LG G4 in Metallic Grey, Ceramic White en Gold heeft een adviesprijs van 649 euro. LG G4 in Leather Brown en Leather Black heeft een adviesprijs van 699 euro. Bij de leren varianten wordt een additionele metallic backcover meegeleverd. De Quick Circle Case beschermt de G4 en maakt de smartphone geschikt voor draadloos opladen. Vanaf vandaag start de pre-order-campagne waarbij klanten een gratis 64GB micro SD kaart ontvangen.

  • Delen:
LG G4
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.