Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘LG koos Snapdragon 808 voor G4 voor 810-problemen’

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2015, 20:18 CategorieAndroid

Qualcomm wil graag benadrukken dat de Snapdragon 808-processor was gekozen voor de LG G4, voor er problemen waren met de Snapdragon 810. Of dit waar is, zullen we misschien nooit met zekerheid kunnen zeggen.

LG koos bewust voor Snapdragon 808

We hebben eerder vandaag al gezegd: achteraf gezien is het maar goed dat Samsung heeft gekozen voor zijn eigen processor voor de Galaxy S6-smartphone, aangezien er later problemen zijn opgedoken met de Snapdragon 810 van Qualcomm, een fabrikant waar Samsung eerder z’n chips vandaan haalde. Wie daar schuld aan heeft is ook zo’n typische kwestie waar we wellicht nooit het antwoord op zullen krijgen, maar het verhaal dat nu de ronde doet is dat het management van Qualcomm verantwoordelijk is voor die problemen.

Ondertussen hebben onder meer de fabrikanten Sony en Motorola wel gekozen voor de Snapdragon 810; LG koos ook voor die processor, voor de LG G Flex 2, waar het bedrijf nog over zei dat er geen problemen ondervond. Daarom was het nog even spannend welke processor de LG G4 zou krijgen, die dinsdagavond is aangekondigd door de Zuid-Koreaanse fabrikant. En wat blijkt: die krijgt het inferieure broertje van de Snapdragon 810 onder de motorkap: de Qualcomm Snapdragon 808. Hij lijkt op de 810, maar er zijn wel degelijk verschillen.

Verrassend? Misschien wel meer dan je denkt. Qualcomm wil namelijk graag benadrukken dat de keuze voor de Snapdragon 808 al een jaar geleden was gemaakt. Dat zegt althans de marketingmanager van de processormaker. Het is in elk geval wel opvallend om voor een processor te kiezen die twee kernen en een gigabyte werkgeheugen minder heeft, terwijl er betere opties zijn. Helemaal frappant is dat LG al weken benadrukt dat de LG G4 echt voor ‘premium’ gaat – maar blijkbaar sloeg die opmerking dus alleen op de lederen achterkant.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.