Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG onthult nieuw 5,5 inch qhd-display, wellicht voor LG G4

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2015, 10:48 CategorieAndroid

LG heeft een nieuw display onthuld: eentje van 5,5 inch, met een qhd-resolutie. Dit wordt mogelijk het scherm van de LG G4-phablet, die naar verluidt eind april wordt aangekondigd tijdens een persevenement van het bedrijf.

Is dit het scherm van de LG G4?

Hoewel we pas de aankondiging van de LG G4 aan het einde van de maand verwachten, heeft LG alvast zijn nieuwe 5,5 inch qhd-display onthuld middels een persbericht. Het gaat hier om een qhd lcd-scherm. LG claimt een, naar eigen zeggen, quantum jump te hebben gemaakt in het kleurenscala die het apparaat kan weergeven, evenals de prestaties op het gebied van helderheid. Ook geeft de fabrikant aan dat dit scherm veel energiezuiniger is dan de eerder uitgebrachte schermen én hij zou nog eens stukken dunner zijn.

Het nieuwe qhd lcd-scherm heeft een resolutie van 1440 bij 2560 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 538 ppi. Bovendien zou het scherm gevoeliger zijn met betrekking tot de aanrakingscapaciteiten, wat dat ook moge betekenen in de praktijk. Hoewel LG de LG G4 niet specifiek noemt in het persbericht, wordt er wel gesproken over een flagship die eind deze maand wordt aangekondigd – daar zou het scherm voor het eerst in werking te zien zijn. Eerder stuurde LG al uitnodigingen uit voor een event dat eind april gaat plaatsvinden.

Een hooggeplaatste executive binnen LG, Cho Juno, heeft al eens eerder laten weten dat de LG G4 ‘radicaal anders wordt’ dan andere phablets. Helaas kon de beste man geen details geven over wat er dan precies radicaal anders zou zijn. Nu schijnt er een industry insider die claimt dat LG voor een premium design gaat als het om zijn nieuwe toestellen gaat. Deze nieuwe toestellen zouden in elk geval op hetzelfde niveau zitten als de concurrentie en wellicht zelfs voorbijstreven als het om het woord ‘premium’ gaat.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.