Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lollipop-update voor Galaxy Tab S 10.5 wordt uitgerold

Geschreven door
Geplaatst op22 april 2015, 12:17 CategorieAndroid

Samsung heeft laten weten dat op dit moment de Lollipop-update wordt uitgerold voor de Samsung Galaxy Tab S 10.5 in Nederland. Je kunt hem dus elk moment op je tablet verwachten en je wordt vanzelf op de hoogte gebracht wanneer het zover is.

Lollipop-update nu beschikbaar voor Galaxy Tab S 10.5

Op moment van schrijven is Samsung begonnen met het uitrollen van de Android 5.0 Lollipop-update voor de Galaxy Tab S 10.5. En dat mocht eerlijk gezegd ook wel eens tijd worden. Zowel de Tab S 10.5 als de Tab S 8.4 werden zomer 2014 neergezet als premium tablets. Dan zouden we eigenlijk niet zo lang moeten wachten op nieuwe software-updates. Desondanks zijn we er blij mee dat de Samsung Galaxy Tab S 10.5 op dit moment wordt voorzien van het nieuwe Android, dat je elk moment op het apparaat kunt verwachten.

Voor de tablets heeft Samsung een Magazine UI ontworpen, die een beetje afwijkt van de Lollipop-versies op de smartphones en phablets. De wijzigingen zijn echter minimaal, met hier en daar een aanpassing in een animatie. Ook heeft bijvoorbeeld de volumeregelaar een Lollipop-uiterlijk gekregen en is het inmiddels duidelijk dat je direct van gebruikersaccount kunt wisselen vanuit het snelle menu, die je tevoorschijn haalt wanneer je de statusbalk naar beneden veegt. Maar dat is niet het nieuws waar we op hebben zitten wachten.

Het grootste pluspunt is namelijk dat Android 5.0.2 op deze Galaxy Tab S-tablets een officiële stille modus heeft, net zoals op de Samsung Galaxy Note Edge het geval is. Eerder kwam al naar buiten dat Samsung begonnen was het de uitrol in Frankrijk en ook tijdens MWC 2015 zagen we zowel de Tab S 10.5 als de Tab S 8.4 draaien op Lollipop. Het is nu nog wachten totdat ook die laatstgenoemde tablet wordt voorzien van Android 5.0, maar dat hoeft nu niet lang meer te duren. Check ook alvast deze video van Lollipop op de bovengenoemde tablets.

Lees ook onze Samsung Galaxy Tab S 10.5 review.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.