Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Maak video’s met je vrienden met Facebook Riff

Geschreven door
Geplaatst op1 april 2015, 21:28 CategorieAndroid

Facebook heeft zojuist een nieuwe app uitgebracht, genaamd Facebook Riff. Riff laat je een kort stukje video opnemen, om vervolgens je vrienden uit te nodigen om ook stukjes video aan jouw filmpje toe te voegen, waardoor er een creatieve kettingreactie ontstaat.

Facebook Riff

Het idee van Facebook Riff is simpel: je filmt voor maximaal twintig seconden, geeft de video een titel en instructies voor je vrienden. Je vrienden kunnen namelijk stukjes video aan je filmpje toevoegen, gebaseerd op jouw instructies. Je kan dus van alles doen, van een wedstrijd houden voor gekke gezichten tot een felicitatiefilmpje opnemen voor je jarige oma. Als jouw filmpje eenmaal online staat, kunnen vrienden je filmpje vinden in de Riff app, waar ze uitgenodigd worden om zelf iets toe te voegen. Vervolgens worden ook hun vrienden uitgenodigd om hun eigen stukje te filmen, waardoor dus een kettingreactie ontstaat. De filmpjes kunnen geplaatst worden op je Facebook-feed, waarna alle deelnemers automatisch worden getagd. Binnen Facebook Riff kun je echter niet liken of reageren, en de gebruikerservaring is dan ook heel simpel.

Facebook Creative Labs

Facebook Riff is de nieuwste creatie van Facebook Creative Labs, een project waaruit verschillende apps zijn voortgekomen. De meesten zijn slechts experimenten en probeersels, gebruikt door Facebook om uit te vinden wat mensen willen. Voorbeelden zijn Paper, Mentions, Slingshot, Rooms en Groups. Riff ontstond door de Ice Bucket Challenge van vorig jaar, waarvoor mensen een bak met ijswater over zichzelf heen gooiden voor het goede doel. Ontwikkelaars van Creative Labs wilden het nog makkelijker maken je vrienden uit te dagen voor een bepaalde uitdaging, en zo ontstond uiteindelijk Facebook Riff. Het wordt interessant om te zien of Facebook Riff aan gaat slaan, want de vorige Facebook Creative Labs iniatieven waren vrijwel allemaal niet echt een succes. Je kan Facebook Riff nu downloaden voor Android en iOS.

  • Facebook RIff
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.