Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Maandoverzicht keert terug in Google Agenda

Geschreven door
Geplaatst op9 april 2015, 10:22 CategorieAndroid

Google heeft bekendgemaakt dat we met de nieuwe update voor Google Agenda het maandoverzicht mogen verwachten; een veel gevraagde feature. Hij is dus terug van weggeweest, aangezien dat overzicht wel terug te vinden was in eerdere versies.

Google Agenda krijgt maandoverzicht

Hij is terug van weggeweest: het maandoverzicht in de Google Agenda-applicatie. Google is vaak goed bezig als het op gebruikersfeedback aankomt en dat laat het bedrijf uit Californië ook vandaag weer eens zien. Google Agenda-gebruikers hebben namelijk aangegeven dat ze het liefste dit overzicht terug zouden zien in Agenda, omdat het nou eenmaal een fijn overzicht is en niemand snapt waarom die eruit is gehaald. Ja, het nieuwe design van de applicatie, met Material Design, is mooi, maar je moet wel erg veel tappen om je afspraken te zien.

Daar komt vanaf vandaag dus verandering in. Wanneer je de nieuwe update al hebt ontvangen (of de app via de onderstaande link handmatig bijwerkt), dan krijg je direct toegang tot het maandoverzicht. En het werkt precies zoals je het kunt verwachten (of beter gezegd: gewend bent): je tapt op een dag en kunt direct zien welke afspraken je dan hebt staan. Wanneer je het maandoverzicht voor je hebt, zie je per dag een aantal gekleurde strepen staan, waardoor je in één oogopslag kunt zien of je die dag iets kunt afspreken of niet.

Eind februari kreeg de applicatie ook al een broodnodige update. Zo heeft Google een weergave toegevoegd waarin je in totaal zeven dagen kunt bekijken en kun je knijpen om in te zoomen. Het is ook mogelijk om Google Drive-bestanden te importeren (Drive checkt ook of iedereen waarmee je de afspraak deelt de bestanden kan openen). Daarnaast kun je ervoor kiezen de verjaardagen van Google+-contactpersonen te weergeven en kun je eindelijk de weeknummers checken binnen de app. Download Agenda via de onderstaande link.

 • Google Agenda
 • Delen:

Reacties

 1. Olaf
  02 mei, 2016 om 12:40

  Kan het kloppen dat dit alleen voor android geldt? Ik heb een iphone 5 waar de maandoptie niet op staat terwijl de android van mijn vrouw die wel geeft.

  • Sven
   08 mei, 2016 om 10:28

   zelfde probleem hier. Nochtans heel handig dat maandoverzicht…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.