Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mailbox van Dropbox krijgt (eindelijk) Material Design

Geschreven door
Geplaatst op6 april 2015, 9:56 CategorieAndroid

Dropbox heeft bekendgemaakt dat het bedrijf de e-mailapplicatie Mailbox heeft voorzien van het Material Design van Android 5.0 Lollipop. De update is inmiddels live, dus de kans is groot dat je hem al hebt ontvangen.

Mailbox van Dropbox met Material Design

Het Material Design is één van de grootste en direct zichtbare aanpassingen van Android, wanneer je de besturingssystemen Lollipop en KitKat met elkaar vergelijkt. Google introduceerde het uiterlijk tijdens een I/O-presentatie in 2014 en hoewel dat al bijna een jaar geleden is, wachten we nog steeds tot een aantal kleine en grote bedrijven hun applicaties voorzien van dat mooiere design. Dropbox mag zich eindelijk bij het rijtje voegen als het om de e-mailapplicatie Mailbox gaat: die app heeft van het weekend eindelijk Material Design gekregen.

De Material Design-update doet wat je ervan mag verwachten. Zo heb je nu een FAB (floating action button, die knop die je tegenwoordig rechts onderin beeld ziet en toegang geeft tot een aantal veel gebruikte features), maar ook het menu aan de rechter- en bovenkant zijn gemoderniseerd. Eén van de handigere aanpassingen, is de toevoeging van een zoekknop in het bovenste menu. Die zat eerst verstopt in het menu aan de rechterkant. Verder volgt Mailbox de richtlijnen van het Material Design nauwkeurig en ziet alles er netjes uit.

Android 5.0 Lollipop staat in het teken van de, volgens Google, perfecte interface op al je schermen. Deze versie van Android is dus geoptimaliseerd voor zowel kleine schermen als grote schermen, en verschijnt dus op zowel smartphones en tablets als mediaspelers en tv’s. Daarbij biedt deze versie een compleet nieuw design dat door Google als Material Design is omgedoopt, en is er ondersteuning voor 64-bit-processors wat het sneller verwerken van intensieve taken mogelijk moet maken.

  • Mailbox
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.