Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mediatek onthult mobiele chipset met tien kernen

Geschreven door
Geplaatst op21 april 2015, 9:39 CategorieHardware

Mediatek heeft een nieuwe mobiele chip onthuld waar in totaal maar liefst tien kernen gepropt zitten. De chip doet het goed in de benchmark. De MT6797 krijgt twee 2.5GHz Cortex-A72-, vier 2.0GHz Cortex-A53- en vier 1.4GHz Cortex-A53-kernen.

Tien kernen in nieuwe chip van Mediatek

Mediatek is vooral bekend in Azië. Daar levert de fabrikant chips aan voor toestellen die zich in allerlei segmenten van de markt bevinden, of het nou low-end-, mid-range- of top-shelf-producten zijn. MediaTek heeft nu aangekondigd dat het bedrijf werkt aan een chipset met daarin maar liefst tien kernen. Eerder was dit Aziatische bedrijf de eerste die een chipset met acht kernen presenteerde: een moderne standaard die we vandaag de dag in een hoop phablets en tablets tegenkomen van merken als LG en Samsung.

De nieuwe chipset, genaamd MT6797, krijgt twee 2.5GHz Cortex-A72-, vier 2.0GHz Cortex-A53- en vier 1.4GHz Cortex-A53-kernen. Op de site van AnTuTu, een populaire benchmark, scoort de MT 6797 een score van zeventigduizend. De LG G Flex 2 moest het doen met vijftigduizend, wat al een enorm prestatie was. De MT6797 biedt naar verluidt een boost van veertig procent aan de performance van het apparaat, in vergelijking met de vorige Helio X10 chips van Mediatek. De MT6797 heeft voorlopig de naam Helio X20 gekregen.

De Helio X20 werkt het de Tri-Cluster CPU Architecture van Mediatek. De 4+4 A53-kernen werken volgens het bekende BIG.little-principe en combineren kracht met energiebesparing. De chip is tevens in staat nieuwe 4g-netwerken te ondersteunen en daarbij downloadsnelheden te behalen van 300Mbps. De verwachting is dat de productie van de chip in juli van dit jaar begint en dat zou betekenen dat we pas aan het einde van dit jaar toestellen gaan tegenkomen die deze chip onder de motorkap hebben. Is dit het antwoord op Qualcomm?

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.