Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

MediaTek onthult twee 64 bit-chipsets voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op15 april 2015, 12:00 CategorieHardware

MediaTek heeft aangekondigd aan twee nieuwe chipsets te werken, die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik in een tablet. MediaTek is vooral bekend in Azië, waar het bedrijf chips voor toestellen binnen allerlei segmenten van de markt uitbrengt.

MediaTek werkt aan twee tablet-processors

MediaTek is vooral bekend in Azië. Daar levert de fabrikant chips aan voor toestellen die zich in allerlei segmenten van de markt bevinden, of het nou low-end-, mid-range- of top-shelf-producten zijn. MediaTek heeft nu aangekondigd dat het bedrijf werkt aan twee chipsets die speciaal ontwikkeld zijn voor tablets. Dat zijn de MT8163 en MT8736, beide een System of a Chip (SoC), die allebei beschikking over in totaal vier kernen, binnen een 64 bit-architectuur. Desondanks bestaan er grote verschillen tussen beide processors.

De MT8163 is echt specifiek ontwikkeld voor tablets die enkel beschikken over een wifi-verbinding. MediaTek zegt dat deze chip het goed doet in verschillende benchmarks, biedt vier Cortex A53-kernen aan en is geschikt voor Android 5.1, H.265 video, dual band wifi, gps  en bluetooth 4.0. Ook is de chip in staat een beeldresolutie van maar liefst 1080p uit te zenden naar het scherm van de tablet waar we hem in gaan terugvinden. Daarnaast is er ook het gerucht dat fabrikanten slechts vijf dollar voor de processor hoeven te betalen.

Volgens MediaTek is de tweede processor eentje met een 64 bit-architectuur, die twintig procent sneller is dan de concurrentie, terwijl die tien procent minder energie verbruikt. De chipset zou in staat zijn high-end-camerafuncties te ondersteunen, waaronder picture-in-picture. Naast de 4g-ondersteuning, beschikt de chip ook over wifi, gps en  bluetooth 4.0. Mogelijk moet MediaTek nog wel wat aan de chips tweaken: ze zijn namelijk voorzien van een AMD-aangedreven gpu, die het nogal slecht doet in benchmarktest. Wordt vervolgd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.