Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft brengt Office Lens naar iOS en Android

Geschreven door
Geplaatst op2 april 2015, 22:44 CategorieAndroid

Na een jaar is Office Lens dan ook eindelijk verkrijgbaar op iOS en Android. De app laat gebruikers allerlei soorten documenten inscannen, om ze vervolgens op slimme manieren te digitaliseren.

Office Lens

Microsoft heeft vandaag de gratis app Office Lens voor iOS en Android uitgebracht, een app waarmee je documenten kan inscannen. Gebruikers kunnen foto’s maken van papieren documenten, bonnetjes, visitekaartjes, whiteboards en nog veel meer, en zo alles digitaliseren. De app kwam een jaar terug al uit voor de Windows Phones, en nu komt de app dus naar iOS en Android, als onderdeel van Microsofts nieuwe strategie, het omarmen van andere platformen. Eerder kwamen Office en Outlook al gratis naar iOS en Android, als onderdeel van hetzelfde initiatief.

Office Lens zelf zal de meeste gebruikers niet wegblazen, en doet dan ook niet echt iets nieuws. Apps als Tinyscan Pro en Scanbot doen al jaren wat Office Lens nu doet. De nieuwe app van Microsoft is dan ook meer bedoeld als een complementaire app voor OneNote, Microsoft’s digitale notitie-app. Nadat je je documenten hebt gescand kun je erin zoeken, dankzij optical character recognition, een techniek die je (geschreven) tekst omzet naar “digitale” tekst.

Ook kun je al je bestanden omzetten naar Office-bestanden, en vervolgens opslaan op Onedrive. Verder kan Office Lens visitekaartjes inscannen, zodat je ze vervolgens toe kunt voegen aan je adresboek.  Als je dus een gebruiker bent van Microsoft’s services is Office Lens een enorm handige app, ideaal in samenwerking met de andere apps van de techgigant. Office Lens is nu te downloaden in de App Store. Android-gebruikers moeten zich opgeven als tester om de app te kunnen gebruiken, via deze Google Plus pagina.

  • Office Lens
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.