Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Surface 3 vs Surface Pro 3: wat zijn de verschillen?

Geschreven door
Geplaatst op1 april 2015, 11:35 CategorieWindows

Microsoft heeft gisteren de Surface 3, een stand-alone tablet met Windows 8.1-software, aangekondigd. Dit model is het kleine broertje van de Surface Pro 3 en kost je 200 euro minder. Maar, wat is nu het exacte verschil tussen deze twee tablets? We zetten de verschillen voor je onder elkaar

Verschil Surface 3 en Surface Pro 3

Simpel gezegd is de Microsoft Surface 3 kleiner en minder krachtig dan de Surface Pro 3, vandaar ook de ‘Pro’ in de naam. Maar, toch is het nieuwe model voor velen onder ons een interessante optie en zien we veel van de unieke eigenschappen van de Pro-versie in de nieuwe tablet terug.

Surface 3 Surface Pro 3
Display grootte 10.8-inch 12-inch
Resolutie 1.920 x 1.280 2.160 x 1.440
Processor Intel Atom x7-Z8700 Intel Core (4th gen)
Werkgeheugen 2GB of 4GB 4GB of 8GB
Opslaggeheugen 64GB of 128GB 64GB/128GB/256GB/512GB
Aansluitingen 1x usb 3.0, 1x, miniDP, microUSB, 3.5mm audio 1x usb 3.0, 1x, miniDP, 3.5mm audio
SD-kaartlezer Ja Ja
Batterijduur 10 uur 9 uur
Gewicht 622 gram 798 gram
Afmetingen 267 x 187 x 8,7 mm 292 x 201 x 9,1 mm
Surface Pen Optioneel Inclusief
Kickstand Ja, drie standen Ja, meerdere standen
Software Windows 8.1 Windows 8.1 Pro
Windows 10 upgrade Ja Ja
Prijs Vanaf 609 euro Vanaf 799 euro

Het mag duidelijk zijn dat de Surface 3 met 10.8-inch iets kleiner is dan zijn grote broer, en ook de processor (in combinatie met het grotere werkgeheugen) moet zorgen voor betere prestaties. De resolutie van het scherm ligt op de Surface Pro 3 hoger maar de beeldverhouding is op beide apparaten 3:2.

Microsoft-Surface-3

Je zou kunnen zeggen dat de Surface 3 een uitgeklede versie van de Surface Pro 3 is, of wellicht een consumentenversie. Qua uiterlijk is er nauwelijks iets veranderd, al kan de kickstand maar in drie posities gebruikt worden. De kickstand van de Pro-versie is in een groot aantal hoeken te plaatsen. Waar de Surface Pen standaard met de Pro-versie geleverd wordt is deze, net als de Type Cover, optioneel voor de Surface 3. Je krijgt dus een ‘kale’ tablet zonder accessoires geleverd maar hebt de mogelijkheden de accessoire die ook met de Surface Pro 3 gebruikt kunnen worden in te zetten.

Microsoft-Surface-3-1

De Surface 3 heeft ook wat dingen die de Surface Pro 3 niet heeft. Zo wordt er standaard een gratis jaarabonnement op Office 365 Personal meegeleverd waardoor je toegang hebt tot de Office-apps en is er een microUSB-poort aanwezig waarmee de tablet opgeladen kan worden. Hiervoor is geen eigen connector meer nodig.

Meer informatie

Meer informatie, alle specificaties en alle prijzen vind je op de productpagina van de Microsoft Surface 3 en Microsoft Surface Pro 3. Lees ook onze Microsoft Surface 3 review.

De Microsoft Surface 3 moet vanaf 7 mei 2015 in Nederland te koop zijn voor een prijs vanaf 609 euro. Via de website van Microsoft kan de tablet reeds besteld worden.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8
Microsoft Surface 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.