Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft toont Edge-browser en Windows 10 features in video

Geschreven door
Geplaatst op30 april 2015, 11:10 CategorieBesturingssystemen

Komende zomer verschijnt Windows 10, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, op de markt. Gisteren maakte het bedrijf uit Redmond weer een aantal nieuwe features en verbeteringen bekend, met name gericht op desktop-gebruikers. In onderstaande video’s toont Microsoft een aantal van deze nieuwe features.

Windows 10

We weten inmiddels al bijna een jaar dat Windows 10 gaat komen en dat deze versie van Windows op alle soorten apparaten, van smartphones tot desktops, moet gaan draaien. Gisteren liet Microsoft daarbij onder meer een aantal vernieuwingen in het startmenu en het ontgrendelscherm zien. In onderstaande video worden verschillende features van het besturingssysteem, waaronder de universele Windows-apps, uitgelicht.

Daarnaast heeft Microsoft een video online gezet waarin dieper ingegaan wordt op hoe Windows 10 voor jou moet gaan werken.

Microsoft Edge

Een belangrijk onderdeel van Windows 10 is de nieuwe Microsoft Edge-browser, voorheen beter bekend als Project Spartan. Deze browser is de opvolger van Internet Explorer en krijgt een logo (een blauwe ‘e’) dat veel van het logo van IE wel heeft. Microsoft heeft hiervoor gekozen om de mensen die juist op IE vertrouwen een vertrouwd gevoel te laten behouden. Microsoft Edge is ontwikkeld om simpel en minimalistisch te zijn, alles voor een beter gebruiksgemak. Ook zijn er nieuwe features toegevoegd, waaronder het maken van digitale notities op websites, integratie van Cortana en een ingebouwde leeslijst. Ook is er ondersteuning voor Firefox- en Chrome-extensies.

Meer over Windows 10

De komende dagen verwachten we meer nieuwtjes van Microsoft en mocht je alles willen teruglezen dan verwijzen we je naar ons Windows 10-archief. Hier vind je een overzicht van alle laatste nieuwtjes.

 • Delen:

Reacties

 1. willyke
  04 augustus, 2015 om 16:50

  in IE stonden mijn favorieten alphabetisch, nu in Edge staan ze omgekeerd, hoe kan ik mijn favorieten nu ook in alphabetische volgorde krijgen

 2. Adam van der Kaaij
  05 november, 2018 om 20:59

  Op hoop van zegen!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.