Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft verlaagt Android-patentkosten in ruil voor eigen apps

Geschreven door
Geplaatst op15 april 2015, 15:45 CategorieAndroid

Op basis van anonieme bronnen binnen de productieketen is naar buiten gekomen dat Microsoft Android-patentkosten verlaagt, in ruil voor ruimte voor de eigen apps op een Android-toestel van een third-party fabrikant.

Minder patentkosten, meer ruimte voor Microsoft-apps

Volgens de Taiwanese website Digitimes is het zo dat Microsoft fabrikanten als Samsung en Dell de mogelijkheid aanbiedt om korting te krijgen op bepaalde patenten die Microsoft heeft binnen Android, in ruil voor eigen applicaties als Office, OneDrive en Skype. Dat blijkt uit rondvraag binnen de Taiwanese en Chinese productieketen van smartphones en tablets. Dit is mogelijk de reden dat we onlangs ineens een aantal fabrikanten voorbij zagen komen die standaard Microsoft-apps aan boord hebben – het zou het in elk geval verklaren.

Op 23 maart werd namelijk bekendgemaakt dat Microsoft elf partners had gevonden die standaard een aantal Microsoft-applicaties op hun Android-smartphones en -tablets zou plaatsen, waaronder dus Samsung en Dell. Op die apparaten staan nu standaard apps als Word, Excel en Powerpoint, maar ook dus Skype en OneDrive (ligt er ook maar net aan wat voor apparaat je hebt en van welke fabrikant). In ruil daarvoor hoeven die fabrikanten dus minder geld te besteden aan patentrechten, die Microsoft in handen heeft, die betrekking hebben op Android.

Het aantal Android-apparaten zal wereldwijd toenemen de komende jaren en dus is het geld dat er de afgelopen jaren bij Microsoft is binnengekomen van die patenten er ook niet minder op geworden. Nu wil Microsoft het dus iets anders aanpakken en niet direct geld te verdienen aan elk Android-apparaat, maar wil liever gebruikers introduceren in het Windows-ecosysteem. Je weet maar nooit wie er uiteindelijk wil overstappen. En omdat er amper winst gemaakt wordt op Android-apparaten, zijn er weinig bedrijven die hier niet op in willen gaan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.