Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mobiel internet minder gebruikelijk op tablet

Geschreven door
Geplaatst op22 april 2015, 9:34 CategorieOnderzoek

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat mobiel internet voor een tablet in Nederland minder gebruikelijk en wifi erg in trek is. Slechts vijftien procent van de Nederlanders geeft aan een 3g- of 4g-verbinding te hebben op hun tablet.

15% heeft mobiel internet op tablet

Telecompaper heeft onderzoek gedaan naar internetverbindingen op een tablet in Nederland. Daaruit blijkt dat 91 procent van de Nederlanders wel hun tablet verbinden met het internet via een wifi-verbinding. Mobiel internet is veel minder gebruikelijk, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper op basis van het Consumer Panel. 15 procent van de tablet-bezitters in Nederland geeft aan een tablet met 3g of 4g te hebben. Twee derde van de mobiele internetverbindingen op een tablet is een 3G-verbinding (dat is tien procent van alle tablets).

4g is veel minder gebruikelijk. Volgens vijf procent van de respondenten van het Consumer Panel is het mogelijk om via 4g op hun tablet online te gaan. Verder stelt vijftien procent van de Nederlanders met een tablet dat zij bluetooth op hun tablet hebben. De verwachting is dat het aantal Nederlanders met een tablet en een 4g-verbinding de komende tijd zal groeien, nu alle vier de mobiele operators met 4G-licenties begonnen of klaar zijn met de uitrol van hun 4g-netwerk. Het is dus nog slechts een kwestie van tijd voor de consument overstapt.

Er zijn weinig verschillen tussen de leeftijdsgroepen. Alleen 65-plussers vertonen wat afwijkend gedrag. Zo stelt een beperkter aantal mensen van 65 jaar en ouder dat zij een wifi-verbinding op hun tablet hebben (84% versus 91% gemiddeld). Mannen stellen vaker dan vrouwen dat ze een bepaald soort netwerkverbinding hebben. Bij 4g gaat het om zeven procent van de mannen versus drie procent van de vrouwen. Bij wifi is het verschil vrij beperkt. 93 procent van de mannen geeft aan erover te beschikken op hun tablet, tegen 88 procent van de vrouwen.

Lees meer over mobiel internet op je tablet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.