Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nederlanders zijn minder tevreden over hun tablet

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2015, 13:01 CategorieOnderzoek

Het mag dan zo zijn dat de Nederlandse tabletmarkt nog steeds groeit, in tegenstelling tot de wereldwijde tabletmarkt, maar Nederlanders die een tablet hebben zijn in vergelijking met een jaar terug minder tevreden. Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Het onderzoeksbureau liet eerder weten het percentage Nederlanders dat een nieuwe tablet wil kopen gegroeid is.

Tevredenheid over tablets daalt

Telecompaper heeft een groot aantal Nederlanders gevraagd naar hun tevredenheid over de tablets die ze in bezit hebben. Opvallend is dat inmiddels 85 procent van de tabletbezitters aangeeft tevreden tot zeer tevreden te zijn over zijn tablet, terwijl dit in 2012 nog op 94 procent lag. Waar ligt dit dan aan? Het komt volgens het onderzoeksbureau neer op een combinatie van factoren, waaronder het touchscreen, het besturingssysteem en de mogelijkheden voor mobiel internet. Wij voegen daar echter ook aan toe dat we steeds meer consumenten zien die voor een goedkope tablet kiezen en hierdoor sneller blootgesteld kunnen worden aan problemen met software en/of hardware.

Toch is het niet alleen maar negativiteit dat de klok slaat. Volgens Telecompaper is de consument namelijk positiever over het uiterlijk en de grootte van zijn tablet. Maar liefst 93 procent geeft aan tevreden te zijn wat het design betreft, iets dat wellicht een indicatie voor fabrikanten is dat er niet meer zoveel gefocust hoeft te worden op nog dunnere tablets. Consumenten lijken ook beter in staat de ideale grootte te bepalen voor aankoop. Een jaar geleden was 86 procent tevreden met de grootte van zijn tablet, inmiddels ligt dit op 92 procent.

Samsung en Apple

Apple heeft het minste last van de daling in tevredenheid. Het bedrijf, verantwoordelijk voor de iPad, wordt nog steeds gezien als marktleider op nagenoeg alle vlakken. Vorig jaar was 95 procent van de iPad-gebruikers tevreden met zijn toestel, dit jaar is dit iets gezakt, naar 94 procent. Helaas is de score voor Samsung minder. De Koreaanse fabrikant is gezakt van 93 procent naar 88 procent.

Lees meer over alles dat je moet weten bij het kopen van een tablet.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.