Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nexus 7 (2013) kapot door hardwarefout, niet door Lollipop’

Geschreven door
Geplaatst op20 april 2015, 11:42 CategorieAndroid

Dat de Nexus 7 uit 2013 al een tijdje lastig doet na Lollipop, is bekend. Nu blijkt dat het mogelijk aan de hardware ligt. Asus Nederland heeft inmiddels op de kwestie gereageerd en claimt dat het probleem mogelijk aan de Lollipop-update ligt.

Nexus 7 kapot: hardware- of softwarefout?

Sinds het vrijgeven van Android 5.0 Lollipop voor de Nexus 7-tablet uit 2013, melden verschillende eigenaars zich met problemen. Het ergste probleem is dat de tablet bricked: een term die verwijst naar het Engelse woord ‘steen’; het apparaat is in feite onbruikbaar in deze staat. Mocht je een klacht hebben ingediend bij Google, dan heb je mogelijk het antwoord gekregen om je klacht neer te leggen bij Asus, de fabrikant van de tablet. Waarschijnlijk heb je nog garantie op het apparaat, aangezien in Europa twee jaar de standaard is.

In Noord-Amerika werkt dat echter anders: daar heb je meestal maar één jaar garantie op apparaten, waardoor Nexus 7-eigenaars nu tussen de 150 en 200 dollar aan reparatiekosten moeten betalen (in een enkel zelfs 344 dollar!). Het probleem kan mogelijk te maken hebben met de update naar Lollipop, die een fout veroorzaakt in de flashopslag van de Nexus 7. Hoewel het probleem al een tijdje bekend is en er inmiddels updates zijn uitgebracht voor Android 5.0, is het probleem niet verholpen en is er ook geen fix bekend.

Asus Nederland heeft tegenover de Nederlandse website Android Planet laten weten dat er in Nederland weinig gevallen bekend zijn van een Nexus 7 die bricked is en dat het probleem mogelijk in de software zit. Desondanks laten veel bezoekers van Tablets Magazine weten dergelijke problemen en meer tegen te komen op de Nexus 7. “Kapotte Nexus 7’s kunnen worden opgestuurd waarna wij ze individueel bekijken. Als het probleem aan de hardware ligt, worden de tablets kosteloos vergoed”, aldus een woordvoerder van Asus.

 • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Reacties

 1. Buizerd
  20 april, 2015 om 15:00

  En de problemen met de Nexus 7 2012 dan.
  Die werkt na Lollipop ook niet meer met name chrome crashed voortdurend, maar ook andere apps en het systeem geven fouten dat het niet meer reageerd. gemiddeld 5 keer per dag

 2. Frank Runia
  22 april, 2015 om 1:16

  Gisterochtend mijn nexus 7 geüpdate van 5.0.1 naar android 5.1. Ik wist nog niet van het probleem af,tijdens de update las ik het op mn nexus 10!! Ik heb in spanning gezeten… tijdens de héle update! Maar gelukkig doet mn nexus alles goed en super snel! Ook heb ik hem een keer of 15 opnieuw opgestart. Hopen dat hij het goed blijft doen! Wel vind ik dat óf Asus óf Google hun verantwoording moeten nemen, en moeten alle “” 7 ens”” uiteraard kosteloos gemaakt of vervangen worden. In deze lijkt mij dat Google, zij hebben een “” foute update “” aangeboden, waardoor het toestel niet of niet goed meer werkt. Dus Google, néém de fout (van jullie) op je,en néém je verantwoordelijk!

 3. Frank Runia
  22 april, 2015 om 3:03

  Beste luitjes van Android Planet,,,Waarom staat er bij de specificaties van de Asus Nexus 7,(nog steeds), Dat er een Snapdragon s4pro processor in zit? Dit is namelijk niet het geval! In de Nexus 7 (2013) zit een Snapdragon 600 processor (die met 4 krait 300 kernen! De s4pro is een “” oudere “” processor. De 600 scoort beduidend beter in allerlei benchmarks. Is dit jullie “” ontgaan””?. Wat is de reden dat er nog steeds de s4pro “”in zou zitten “”? Met vr.gr. Frank Runia

 4. houtworm
  18 mei, 2015 om 13:02

  bij mijn nexus 7 2013 is de soldering van de usb poort losgelaten waar door de tab niet goed meer oplaat. volgens asus heb ik na 1 jaar geen garantie meer. achterkant er afgehaald, als ik met een kunststof stokje de pennen van de usb connector tegen de soldering aandruk laad de tab weer op. mijn conclusie deze zijn niet goed gesoldeerd! dat dit samen valt met de software update is puur toeval.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.